INSIDER

Csókay doktor: „Távozz tőlem, sátán!”

A sziámi ikrek szétválasztását végző idegsebész megosztja az igazságot a nagyvilággal, naplóbejegyzések formájában.
  • Szerző: Ripost

A szétválasztó műtét nehézségeiről beszél az idegsebész a legújabb részben, Csókay a sátánról, Jézusról és az erők küzdelméről vall.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dr. Csókay András, a Honvédkórház Semmelweis-díjas idegsebésze azzal írta be magát a hazai és a nemzetközi orvostörténelembe, hogy kollégáival végrehajtott egy orvosi bravúrt: szétválasztottak egy, a fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt.

Rabeja és Rukia történetét mi, magyarok is végigizgultuk, tízezrek imádkoztak a műtétsorozat sikeréért. A magyar orvosok végül elvégezték a kockázatos műtétet, szétválasztották az ikerpárt.

Csókay a sátánról

Csókay doktor orvosi bravúrt hajtott végre

Mint ahogy a megírta, nem csak a sikerről szólt a szétválasztás, sokszor életveszélyben voltak az ikrek. A szörnyű igazságról a Magyar Kurír oldalán számol be az idegsebész.

„Jézussal mindig győzünk, ha bűnbánatot tartunk” – kezdi naplója 17. fejezetében Csókay.

„2019. július 20. utáni naplójegyzeteim jól tükrözik a nehézségeket, melyeken csak Jézussal tudtam átvergődni.” – vallja be a doktor.

Az idegsebész szerint a sátán a kezdetektől a szétválasztás ellen volt, attól a pillanattól, amikor Dakkában 2017. november 30-án kijelentette Csókay, hogy nem lehet a műtétet megoldani. Ám hozzáteszi: „Az ő győzedelmes vihogását azonban a Jézus-imát suttogó hang túlkiabálta.”

A kérdéses időszak naplóját osztotta meg az idegsebész, amiben leírja, hogyan győzte le Jézussal a sátánt, a rettenetes nyomást és hogyan segített az ima.

„2019. július 20., Budapest – Életem eddigi nagy műtétei nagy csaták voltak, de ez háború. Rettenetes a nyomás, a stressz, de a Jézushoz szóló ima mindig elűzi, kapok felismerést, hogy nem kell félnem, nem uralkodik rajtam a félelem. Ehhez kellenek az imák a Szűzanyához otthonról, az emberek imája értünk. Ugyanígy Medjugorjéból, Nigériából és természetesen Bangladesből. A mise értünk a Mária Rádióból. Döbbenetes húsz hónap volt a felkészülés, sok minden nem sikerült, de azért elég jól vagyok hála Istennek. Az ellentétek is elsimultak.”

A folytatásról már kint ír.

„2019. július 25., Dakka. Egész éjjel nem tudok aludni, óriási a lelki nyomás okozta kín, a testit pedig a párás meleg okozza. Ez a szenvedés Jézus felé visz, ez a kegyelem. Lassan, de felállok a kisebbségi érzésből. Rengeteget gyakoroltam boncteremben a legnehezebb helyzeteket modellezve, amit 16 éve csinálok a friss halottakon. Nem kell félnem. A kísértésekre pedig a Názáreti Jézus nevében mondom: „Távozz tőlem, sátán”. Isten semmit sem akar, ami nem a szereteten belül lenne.” – írta Csókay doktor.

„Ez az alap, ezt egy materialistának is el kell fogadnia”

– tette hozzá az idegsebész.

Mint ahogy azt a megírta, Csókay András idegsebész naplót indított. A napló már megjelent részeiben köntörfalazás nélkül mondja el a szörnyű igazságot az idegsebész, mert állítása szerint sok minden nem úgy történt Dakkában, ahogy megírták. Hangsúlyozza: a hivatalos kommunikációban a szétválasztott sziámi ikrek történetében a hozzáértés hiánya miatt nem esett szó megfelelő súllyal az életveszélyről, a fertőzésről és az aggódásról.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?