INSIDER

Csókay bevallotta: veszekedés követte a sziámi ikrek szétválasztó műtétjét

A sziámi ikrek szétválasztását végző idegsebész megosztja az igazságot a nagyvilággal, naplóbejegyzések formájában.
  • Szerző: Ripost

A Honvédkórház Semmelweis-díjas idegsebésze azzal írta be magát a hazai és a nemzetközi orvostörténelembe, hogy kollégáival végrehajtott egy orvosi bravúrt: szétválasztottak egy, a fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt. Az idegsebész a sziámi ikrek műtétjéről naplóban mondja el a teljes igazságot, a legújabb fejezetben a veszekedésről vallott.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

csókay a veszekedésről

Fotó: Kisalföld

A magyar orvosok elvégezték a kockázatos műtétet, szétválasztották az ikerpárt. De nem csak a sikerről szólt a szétválasztás, sokszor életveszélyben voltak az ikrek. A szörnyű igazságról a Magyar Kurír oldalán számol be az idegsebész.

A 20. részben azt is elmondja az idegsebész, hogy ő bocsánatot kért.

„Az őrült sikervágy miatt fárasztó a küzdelem az otthoni reális tájékoztatásért és a háttérimáért a hozzá nem értő kommunikációval. És ez még tartani fog, amíg le nem zárul a projekt. A tegnap reggeli levélben leírtam vétségeinket, én bocsánatot kértem a veszekedésért, de az idegsebészeti szakmában járatlan kommunikátorok nem.” írta a 2019. augusztus 10-ei napról Csókay.

Kiderült: ő így is megbocsájtott, de tudta, hogy semmi jóra nem számíthat. Rukia ekkor még mindig szörnyű állapotban volt, sikerről még mindig nem lehetett beszélni. Az idegsebész megjegyzi: a bangladesi kollégák mindent értettek.

Mint ahogy azt a megírta, Csókay András idegsebész naplót indított. A napló már megjelent részeiben köntörfalazás nélkül mondja el a szörnyű igazságot az idegsebész, mert állítása szerint sok minden nem úgy történt Dakkában, ahogy megírták. Hangsúlyozza: a hivatalos kommunikációban a szétválasztott sziámi ikrek történetében a hozzáértés hiánya miatt nem esett szó megfelelő súllyal az életveszélyről, a fertőzésről és az aggódásról.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?