INSIDER

Csónakokkal ostromolják a határt a migránsok

A magyar rendőrség munkatársai éjjel, nappal, de még a hétvégén is éberen őrzik a lakósok biztonságot.
  • Szerző: Ripost

Két csoport is csónakkal lépte át illegálisan a magyar-szerb határt Szegednél a Tiszán vasárnapról hétfőre virradóra – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Szilvia közölte, az első csoportot rendőrök és a katonák közös hajós járőrözése során, negyed 11-kor fedezték fel. A hét férfi szír állampolgárnak vallotta magát.

30212429 – police lights
Fotó: 123RF

Fél órával később a vízi rendőrök állítottak meg egy csónakot, amelyben kilencen ültek, ők szintén szír állampolgárnak vallották magukat – tudatta a százados.

A rendőrök az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Mindeközben pedig Röszke autópálya határátkelőhelyen egy szerb honosságú tehergépkocsi jelentkezett belépésre november 15-én 23 óra 30 perckor. A Nemzeti Adó és Vámhivatal vizsgálata során egy magát marokkóinak valló férfit találtak a pótkocsi alvázán megbújva.

Mivel sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni, a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.

 

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?