INSIDER

„Csurom vér voltam. Az utas megállás nélkül szúrt” – ismét munkában a brutálisan megkéselt taxisofőr

A szörnyű támadás után is visszatért hivatásához Béla, akinek teljesen megváltozott az élete.
  • Szerző: Ripost

A Heim Pál kórháznál vette fel gyanútlanul utasát Nagy Béla, aki 44 év taxizás után, nyugdíjasként is a szakmájánál maradt. A 32 éves férfi Pesterzsébeten a célállomáshoz érve, húsz késszúrást ejtett a taxison.

A nyugdíjas áldozat a Metropolnak emlékezett vissza a szörnyű percekre.

Az egyik kollégája 6 perc alatt odaért hozzá és szakszerűen ellátta a sebeit majd kórházba szállította, ahol azonnal megműtötték (Fotó: Metropol)

„Nem szúrást éreztem, hanem ütéseket. Igyekeztem kiszabadulni, de háttal nehéz volt. Próbáltam segítséget hívni a központi segélyhívón, de mellé nyúltam a dulakodás közepette. A telefon lefordult a helyéről és akkor láttam meg a kezem, hogy „rommá” van késelve. Csurom vér voltam. Az utas megállás nélkül szúrt, majd rám ordított, hogy álljak meg, mert különben megöl. Teljesen lefagytam. Ekkor befejezte a szurkálást” – emlékezett vissza Béla, akinek végül az egyik kollégája segített.

A rendőrök még aznap elfogták a fickót. Ahogy meghallották, a történetet, egyből gyanították a bűnöző kilétét, aki 1-2 hónappal korábban szabadult. Mint kiderült, már többször támadott meg taxisokat.

Nagy Béla és felesége (Fotó: Metropol)

„Nekem mindennek hatására teljesen átalakult a magánéletem. Még a lábadozásom alatt elhagytak. Padlóra kerültem, és nehezen tudtam talpra állni. Nem volt hova mennem, gyakorlatilag az utcán laktam. Végül egy ismerősöm segített letelepedni egy nagyon kedves faluban. Azóta megismerkedtem életem párjával, aki hozzám költözött, így most ketten nevelünk egy 17 éves lányt, aki már apának szólít. Nagyon boldog vagyok!„ – mesélte a lapnak Béla.

Bár Béla a szörnyű este nyomait élete végégig a kezén hordja, nyugdíjasként a mai napig taxizik Budapesten, olyan lelkesen, mintha ez lenne az első munkanapja.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?