INSIDER

Darázs támadt az SMA-s Zentére

A két és fél éves SMA-s Zentét valószínűleg mindenki ismeri: ő az, akinek tavaly 700 millió forintot gyűjtött neki össze az ország a Zolgensma nevű gyógyszerre és ő kapta meg elsőként Magyarországon a kezelést. Édesanyja a közösségi oldalán rendszeresen beszámol arról, hogyan fejlődik a kisfiú hétről hétre.
  • Szerző: Ripost

Az anyuka most arról mesélt, hogy egy Zadar melletti kis településen nyaraltak, ám a pihenést beárnyékolta a kisfiú első darázscsípése.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Zente fantasztikusan érezte magát. Egész héten csupa mosoly volt! Jókat evett, aludt, és persze úszkált a tengerben. Konkrétan ahogy felébredt, azonnal azt mondta: „Anya! Vízbe csücsülök!” Egyetlen szomorú esemény adódott csupán. Az első darázscsípés„ - fogalmazott közösségi oldalán az anyuka. „Szerencsére semmi panaszt nem okozott azon kívül, hogy persze irtó kellemetlen érzés. A csípést követő egy órában 10 percenként eszébe jutott, mi is történt, és könnyekben tört ki, miközben azt ismételgette: ”Szegényke Zente, szegényke Zente!„

Az anyuka hozzátette, hogy ezután a kisfiú aludt egy nagyot, és már nyoma sem volt a rosszkedvnek. A pihenés pedig megtette a hatását: Zente valósággal remekelt az újabb fejlesztéses terápián.

Zente már segítséggel jár, egyre erősödik, rohamos fejlődést mutat a gépterápia óta.

Újabb kisfiúnak gyűjtenek

A három kisfiú, Zente, Levente és Noel sikertörténete után most egy újabb SMA-s beteg kisfiú, Zsombor kér segítséget. 730 millió forint összegyűjtése a cél, mai árfolyamon ennyibe kerül a gyógyszer. A szülők bíznak a csodában és erőt ad nekik az, hogy már három gyereknek sikerült összeadni a pénzt az összefogás erejével.

„Bízom benne, hogy egyszer járni és biciklizni látjuk majd a kisfiamat” – nyilatkozta a -nak Burinda-Szűcs Szabina, a kisfiú édesanyja.

És ezeket olvastad már?