INSIDER

Dávidka végül felsírt, miközben az anyukája életéért tovább küzdöttek

Heni kómába esett szülés közben, újra kellett éleszteni. De sosem ölelhette át kisfiát.
  • Szerző: Ripost

A 30 éves Heni nagyon várta első gyermeke, Dávidka érkezését, de a karjaiban már soha nem tarthatja a fiúcskát. Kedden ugyanis a mátészalkai nőt lekapcsolták a lélegeztetőgépről, amire azt követően került sor, hogy szülés közben kómába esett. Testvére, Jónás Csaba válaszokat akar a tragikus eset kapcsán, húga halála miatt feljelentést is tett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció

„Henit a szülés előtt napokig rosszullétek gyötörték. Nem érezte jól magát, magas volt a vérnyomása, köhögött, bedagadt a lába. A háziorvos torokgyulladással kezelte, köhögéscsillapítót írt fel neki, de az állapota nem javult” – kezdte Csaba.A testvér szerint a nő újra felkereste az orvost, aki azt javasolta a kismamának, hogy szedje tovább a gyógyszert. A család viszont érezte, hogy nagy a baj.

„A tünetek megjelenése után öt nappal kezdett kékülni a keze, a lába, a szája. Azonnal bevittük a kórházba, ahol császármetszésre került sor. A műtét közben az unokaöcsémet és a húgomat is újra kellett éleszteni. Dávidka végül felsírt, miközben az anyukája életéért tovább küzdöttek” – folytatta megrendülve a testvér. Heni kómába esett, hét hónapra született kisfiával együtt a nyíregyházi kórházba szállították át. Az anyukát azonban már nem tudták visszahozni, beállt nála az agyhalál.

„Egyszerűen nem értjük, mi történhetett. A legszörnyűbb az egészben az, hogy a húgom soha nem láthatja Dávidkát, pedig annyira várta, hogy végre gyermeke szülessen” – árulta el a férfi.

Amint a kisbaba eléri a megfelelő súlyt, hazamehet az édesapjához és a család többi tagjához. Jelenleg az intenzív osztályon fekszik, de már túl van az életveszélyen.

A nő halálának pontos oka a boncolás után derül majd ki. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított - írta a Blikk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?