INSIDER

Deák téri késelés: megszólalt két híres cigány YouTube-sztár, óriási vitát robbantottak ki

Több vlogger is véleményt nyilvánított Youtube-csatornáján, miután elterjedt, hogy a Deák téri késelés elkövetője roma származású.
  • Szerző: Ripost

Két, cigány származású youtuber is felvállalta a véleményét saját csatornáján a Deák téri késeléssel kapcsolatban. Ábrahám Róbert civil vlogger „A Deák téri mészárlásról pár mondatban” címmel osztott meg egy videót. Szerinte ilyen eseteknél a lehető legrosszabb döntés a hallgatás, azt mondja, ő cigány származásúként éppen azért érezte szükségét annak, hogy kifejtse a véleményét.

Fotó: ripost

„Amikor különböző cigány származású embereket nem engednek be belvárosi szórakozóhelyekre, akkor a balliberális média telesírja a sajtót, hogy rasszizmus. Pedig itt a válasz, ezért nem engedik be őket! A cigányság egy része kemény munkát tett bele, és nem pozitív értelemben, hogy ilyesfajta társadalmi előítélet alakuljon ki. Ha ezek után sem tér magához a cigányság józanabbik része, és nem kezd belülről gyors és radikális változást véghezvinni, akkor az nagyon sötét történelmi momentumhoz fog vezetni” – mondja Ábrahám, akinek videója természetesen alaposan megosztotta az embereket.

Lakatos László, a Dumaszínház humoristája kedden már a második videót készítette el a témában, igaz, az elsőt törölte is. „Én cigány vagyok, és egyben magyar, és erre büszke vagyok, és vállalom” – kezdi a „Deák tér, cigányság, végszó! (nem cigány ölt)” című videójában, amiben azt mondja, ő úgy tudja, az elkövető nem cigány származású volt.

„Én ki merem jelenteni, hogy a cigányság többsége tisztességes és jóravaló ember, akik bűnt követnek el, még a kisebbségben is kisebbség. Nekünk normális cigányoknak azonban el kell ismerni, ha cigány tesz valami rosszat. Pont azért, hogy magunk közül ki tudjuk szűrni azt a pár rossz embert, aki miatt nem szeretnek minket. Én ezért szólaltam fel” – magyarázta videójában Lakatos.

A híres cigány vloggerek véleménye felrobbantotta az internetet. Természetesen vitatható, amit mondanak, de az biztos: iszonyú kommentáradatot indítottak el...

És ezeket olvastad már?