Létrehozva: 2020.02.13.

Démonnak hiszi szomszédját egy békéscsabai nő, ezért rászögelte a lakása ajtaját

Két nyugdíjas szomszéd vitája fajult el addig, hogy már a rendőröknek kellett közbeavatkozni.

Odáig fajult két nyugdíjas nő közötti szomszédvita tavaly nyáron Békéscsabán, egy Szigligeti utcai tömbházban, hogy a földszinti Mária négy szeggel beszegelte az első emeleti Piroska bejárati ajtaját, aki így nem tudott kijutni a lakásából. A Békéscsabai Járásbíróság kedden Máriát – aki démonnak képzeli Piroskát – jogerősen másfél évre próbára bocsátotta.

Fotó: Pixabay

A tényállás szerint Mária 2018 őszén költözött a Szigligeti utcai tömbház földszinti lakásába, és haragos viszony alakult ki közötte és az első emeleten lakó Piroska között, veszekedtek például a növények gondozása és amiatt, hogy Mária szerint Piroska a lépcsőházba engedi az ételszagot. A szomszédvita odáig fajult, hogy Mária megfenyegette Piroskát, miszerint beszegeli az ajtaját, ami aztán tavaly nyáron meg is tett négy darab százas szeggel. Piroska nem tudott kijutni, ezért hívta a rendőrséget. Érdekesség: pont Mária adott szerszámot a rendőröknek, hogy kihúzzák a szegeket.

A járási ügyészség személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat Máriával szemben, aki egyébként paranoid személyiségzavarban szenved, közepes fokban korlátozott.

„Elismerem, hogy beszegeltem, de nem ok nélkül tettem. Örökké kötekedett, mindig ő kezdeményezte a veszekedéseket, én azonban nem engedek a terrornak. A lelki fájdalom súlyosabb a fizikainál. Aki uralkodik, nem hibás, csak az, aki tesz az uralkodás ellen?” – kérdezte panaszkodva az ügyben tartott előkészítő ülésen és tárgyaláson Mária, a vádlott, aki saját magát idegbetegnek, zakkantnak nevezte. Szerinte a sértettnek, Piroskának démoni kisugárzása van.

Hozzátette, Piroska macskáknak főz, és borzasztó ételszag van a lépcsőházban, ha kinyitja a bejárati ajtaját – ezért szegelte be. Mária azt is állította, hogy Piroska gázkonvektorának égésterméke miatt betegedett meg. Sorolta további sérelmeit – megszólta Piroska, amiért összegyűjtötte a leveleket, amiért megmetszette a fenyőfát, a tuját, amiért kapált –; és mutatta, hogy mennyit levelezgettek. Sőt, azt is megszámolta Mária, hogy Piroska hány alkalommal bántotta minden ok nélkül.

Igaz, hogy a lépcsőház felé szokott szellőztetni, de szerinte máshogy nem tud, csak így tud huzatot csinálni a kánikulában – mondta Piroska, a sértett, aki elismerte, előfordult, hogy kérte tőle Mária, ne engedje ki az ételszagot. Hangsúlyozta, éveken keresztül volt közös képviselő, és szerinte több dologban segítette Máriát. Ő szintén sorolta sérelmeit és azt mondta, a fenyőfa és a tuja metszéséhez, valamint a kapáláshoz is a lakók hozzájárulása szükséges, amit nem kért Mária.

A szegelés kapcsán elmondta: valaki kiabált, de nem tudta, hogy Mária ordibál és azt sem, hogy neki. Aztán hallotta, hogy döngetik, beszegelik az ajtaját, ezért rögtön értesítette a rendőröket, a rendőrök szabadították ki.

Fura volt látni, hallani: miközben Piroska sorolta a Békéscsabai Járásbíróságon a sérelmeit és elmondta a véleményét, Mária mutogatott, rázta ökölbe szorított kezét és magyarázott. Mária szerint Piroska mindig veszekedett vele, Piroska szerint ez nem igaz – írta a Beol.

Döbbenet.

Ez is érdekelhet

origo.hu

​Zalatnay Cini szerint Lagzi Lajcsi remegni fog, amikor kijön a börtönből

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

magyarnemzet.hu

Varga Judit a rendőri jelentésről: Péter közölte, hogy kormányt fog buktatni a kapcsolati drámánkkal

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte

INSIDER

Kiadták a riasztást, brutális, ami az országra vár