Létrehozva: 2019.04.27.

Döbbenet, 110-el hajtott bele a parkoló buszba a pihenőhelyen

Egy kocsi fékezés nélkül hajtott bele egy gyerekeket szállító buszba az M3-ason. Az autóban egy 4 éves kisgyerek életveszélyesen megsérült. Úgy tudjuk, az õ szülei vesztették életüket a balesetben, 3 gyermek maradt árván.

Valószínűleg rosszul lett a sofőr, ezért nem lassított az autópályapihenőnél: megdöbbentő, hogy fékezés nélkül gyakorlatilag belerobbant egy ott álló buszba az M3-as autópálya 92-es kilométerénél, a Kisasszonytér pihenőben.

A kiránduló gyerekek megúszták, mert uzsonnáztak

Az autóbuszon kiránduló gyerekek utaztak Miskolcról Budapestre. A gyerekek nem voltak a buszon, mert éppen uzsonnáztak, így senkinek sem esett bántódása. A kocsiban ülő pár viszont meghalt, a gyereküket mentőhelikopter vitte kórházba.  A gyerek életét valószínűleg  a gyerekülés mentette meg, ugyanis a 4 év körüli gyerek  be volt kötve gyerekülésbe, úgy utazott.  Az elhunyt szülők után 3 gyermek maradt árván.

A busz szabálytalanul parkolt

A gyerekeket szállító busz nem szabályosan állt meg a pihenőben: figyelmen kívül hagyta a ferde „halszálkás” parkolóhely-felfestést, és egyenesen állt be. Ha a száguldó autó nem a szabálytalanul parkoló buszba robbant volna bele, akkor az előtte álló 3 személygépkocsit találta volna el. Ha a busz szabályosan áll, minden másképp történt volna: lehet, hogy a kocsiban ülők túlélik, de a másik autókban ülők életveszélyben lettek volna…

Valószínűleg rosszul lett a sofőr

A %Ripost%-nak megszólalt egy igazságügyi közlekedési szakértő, aki elmondta, hogy mi is történhetett a végzetes pillanatok előtt. Mivel egy konkrét esetről alkotott nem hivatalos véleményt, kérte, hogy a nevét ne írjuk le.

Az elalvás ilyenkor gyakorlatilag kizárható, hiszen az ütközés előtt a sofőrnek ki kellett manővereznie a pályáról a pihenőbe. Ilyenkor felmerül a műszaki hiba lehetősége is, hiszen a kocsi fékezés nélkül csapódott a buszba, de ilyenkor ösztönösen elkapja a vezető a kormányt és nem csapódik bele a busz hátuljába. A legnagyobb eséllyel az történhetett, hogy az autó vezetője akkor, amikor letért a pályáról, még cselekvőképes állapotban volt, de néhány másodperccel később már nem. Ezt előidézhette bármilyen rosszullét, akár egy infarktus is – vélekedett a szakértő.  „A boncolás erre választ fog adni. Az egyedüli furcsaság ebben a balesetben az, hogy ha a sofőr mellett, az anyósülésen ült az egyik szülő, ő miért nem próbálta elkerülni a becsapódást a kormány megragadásával, amikor látta, hogy rosszul lett a vezető. Persze ilyenkor olyan gyorsan történnek az események, hogy nem is mindig fogja fel az utas, hogy mi is történik pontosan" – tette hozzá.

 

 

2 év 10 hónap fogház egy baleset miatt

Jogerősen 2 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék pénteken azt a férfit, aki 3 halálos áldozatot követelő közúti balesetet okozott 2017 októberében Debrecenben, a 4-es főút elkerülő szakaszán. A vádlott 7-800 ezer kilométert vezetett balesetmentesen, de aznap este felelőtlen volt: este 10 óra után borult időben 110-120 kilométer/órás sebességgel haladt egy közvilágítás nélküli, nedves, rossz minőségű úton. Véletlenül áttért a szembesávba, és frontálisan ütközött egy szabályosan érkező autóval. A vétlen autó 20 éves vezetője, valamint hátul ülő 23 éves és 41 éves utasa a helyszínen meghalt, két másik utasa életveszélyesen megsérült. A vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

vg.hu

Csányi Sándor bejelentette: története legnagyobb bevásárlására készül az OTP – ugrik az árfolyam

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Megszületett az ítélet a pécsi Fekete Angyal ügyében

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon