Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.08.08.

Döbbenet: a Ripost megtudta, hogy veri át a szállással a Balatonon nyaralókat a csaló

A legtöbben megfogadják a „nyaralj itthon!” tanácsot, így aztán a Balatonon már nem könnyű szállást kapni, főleg kedvező áron. Ezt használja ki az a csaló, aki olcsó Balaton parti szállásokat kínál. A jelentkezőktől előleget szed be, majd a pénzzel eltűnik. Több károsult is nyilatkozott a Ripost-nak, rendőrségi feljelentést is tettek.

A Balaton idén rendkívül népszerű, hiszen a koronavírus-járvány miatt kevesebben merészkednek külföldre. Ezt használta ki az a férfi, aki a siófoki Tátra utcában kínált szálláslehetőséget elérhető áron. Ajánlatot tett például azoknak, akik a Siófokon szállást keresők csoportjában posztolnak. Fotókat is küldött az apartmanról, adatokat küldött magáról és előleget kért, azután elérhetetlenné vált.

Fotó: Bors

50 ezer forintig csak szabálysértés

A csaló mindig ügyelt rá, hogy az elkért összeg ne haladja meg az 50 ezer forintot. Eddig az értékhatárig ugyanis csak szabálysértésről beszélhetünk. Azt talán nem tudja, hogy ha valaki sorozatban téveszt meg embereket és összességében több százezer forint a kár, az már bűncselekmény. Talán abban is bízott, hogy a kisebb összegeket veszni hagyják az emberek, nem vállalják a feljelentéssel járó procedúrát, és ha mégis, különböző rendőrségeken tesznek feljelentést, nem találkoznak az ügyek.

A Ripost-nak több károsult is nyilatkozott. Elmondták: a szállást kínáló férfi nagyon hitelesen adta elő magát, és mindaddig nagyon kedves volt, amíg el nem utalták a pénzt. Amikor a szerződést, fizetési visszaigazolást reklamálták, már nem volt olyan kedves, de egy darabig még válaszolgatott, elfoglaltságaira hivatkozva húzta az időt.

„Rám írt és ajánlotta nekünk a nyaralóját, képeket küldött, elmondta, hol van, még fel is hívott„ – emlékszik a történtekre Nemcsényi Emese. „Utána megbeszéltük a dátumot és az árat, és elutaltam neki az előleget, amit gondosan kiszámolt.”

Egyre gyanúsabbá vált a szállásadó

Emese nem törődött bele abba, hogy az utalását követően nem kapta meg sem a megígért bérleti szerződést, sem egy visszaigazoló e-mailt, így elkezdett kutakodni „szállásadója” után.

„Akkor bukkantam rá bejegyzésekre, amikben azt írják, hogy a profil tulajdonosa csaló. Több felhívást is találtam róla. Kértem, utalja vissza a pénzemet, de csak ígérgetett, arra hivatkozva, hogy nem ér rá. 19800 forintom bánja, hogy hittem neki„ – mondta a Ripost-nak Emese. „Miután ragaszkodtam hozzá, hogy azonnal küldje vissza a pénzem, felszívódott. Feljelentést tettem, azt mondták, megpróbálják lenyomozni a bankszámla adatai alapján.”

Emese bízik benne, hogy előbb-utóbb őrizetbe veszik a férfit.

Pont olyan volt, mint az igazi ajánlatok

Egy fiatal lányt és barátait 17 ezer forinttal húzott le a csaló. Július 17-én jelentkezett Czibor Vikinél.

Czibor Viki / Fotó: Ripost

„Az egyik ismerősöm említette, hogy van a Facebookon egy csoport, ahol tudunk találni szállást Siófokon kicsit olcsóbban, mert panaszkodtam, hogy minden drága. Tettem fel egy hirdetést, hogy mit és mikorra keresek, hány főre, és több ajánlatot is kaptam, ez is pont olyan volt, mint a többi. De ez volt a legolcsóbb, a pénzt inkább bulizásra akartuk költeni, a szállással kapcsolatban nem voltak nagy elvárásaink – mondta a Ripost-nak a 19 éves lány, aki el is küldte az előleget a megadott bankszámlaszámra.

„Eszembe se jutott, hogy csalóval van dolgom! Ugyanolyan volt az ajánlata, mint a többieké, nem tűnt gyanúsnak. Miután elküldtem az előleget, eltűnt, már az üzenetem se ment át, hívni se tudtuk a megadott számon. Gyorsan feladtam egy újabb hirdetést, hogy a nyaralás ne maradjon el, így az utolsó pillanatban el tudtunk utazni Siófokra” – tette hozzá Viki. „Most már sajnálom, hogy nem tettünk feljelentést, de inkább jól akartuk magunkat érezni, és elfelejteni a csalódást.„

A Ripost megkérdezte az Országos Rendőr-főkapitányságot, hány feljelentés érkezett ilyen ügyben és hol tart a nyomozás, a rendőrség későbbre ígért választ.

Tavaly női néven próbálkozott?

A Ripost egyik olvasója arról számolt be, hogy ugyanilyen módszerrel csaltak ki tőle pénzt tavaly, de női néven.

„Kiírtam az egyik balatoni szálláskereső csoportba, hogy mikorra keresünk szállást. Horváth Emília nevű profillal írt nekem, egy éjszakára ilyen sürgősen nem is kaptunk más ajánlatot. Kértem képeket, címet, küldte is, ellenőriztem a Google Street-en, valóban ott van a ház, nem volt gyanús. Az indulás reggelén írt üzenetet, hogy ne haragudjunk, van egy kis probléma a nyaralóval, le kell mondania a foglalásunkat, de visszautalja a pénzt. Azóta se láttuk!”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Bikiniben, borozgatva síelt a magyar színésznő - kép, videó

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

borsonline.hu

Megizzaszt ez a helyesírási teszt: mennyit találsz el a 10 kérdésből?

vg.hu

Végleg bezár Ördög Nóráék balatonfüredi boltja

mindmegette.hu

Te is gyakran felébredsz? Akkor ez a 3 gyümölcs segíthet, hogy nyugodtan aludj éjjel

hirtv.hu

Magyar Péter ígérete szerint ütőképes politikai erőt készül létrehozni + videó

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

lakaskultura.hu

Örökké divatos tapéta: mi a különbség és melyiket fajtát válaszd?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Baukó Éva: A retinámba égett az igazi nyomor, amit láttam

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Több milliót nyert a lottón egy férfi: ki nem találnád, mit kezdett vele

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jonathan 94 tagú német-afrikai családja után évente 1,5 millió eurót markol fel a német államtól

INSIDER

Hatalmas nyomás alatt a lengyel kormány: az év legnagyobb tüntetésére készülnek a gazdák

INSIDER

Emmanuel Macron összevissza beszél, háborúba sodorná Európát

INSIDER

7 érdekes tény Szentkirályi Alexandráról, a Fidesz budapesti főpolgármester-jelöltjéről

INSIDER

"Mi lesz így a kislányával?" - 4 éves gyermeket hagyott maga után Szabina

INSIDER

"Gyomoridegem van, amikor arra kell mennünk" – Rettegnek a helyiek a 41-es főúttól

INSIDER

„Békéscsaba mentőállomás. Kórház?!” - 20 év telt el az ikonikus telefonbeszélgetés óta, így van most a néni

INSIDER

Brutális: 11 éves lányt erőszakolt meg egy 14 éves fiú