INSIDER

Döbbenet, amit a Dózsa György úti gázoló mond a milliós óvadékról

Megszólalt a Dózsa György úti ámokfutóként is mert M. Richárd, akit 7.5 millió forint óvadék ellenében hagyhatná el az otthonát...
  • Szerző: Ripost

A férfi és ügyvédje már korábban is többször kérvényezte, hogy enyhítsenek a házi őrizetén, ám ezeket rendre elutasították. Most első fokon 7,5 milliót kérne a bíróság M. Richárdtól. A férfi már 14 hónapja foglya saját házának, a legszigorúbb körülmények között éli mindennapjait. Ha változik is a helyzete, lábán továbbra is ott villog majd a nap 24 órájában a nyomkövető.

Egyelőre nem gondolkodtam el azon, hogy ha jogerős lesz a végzés, kifizessem-e az óvadékot vagy sem – kezdte M. Richárd. – A héten véget érhet a nyomozás, iratismertetés lesz és vádemelés. Ennek tudatában szeretnék majd dönteni az óvadék kérdéséről. Szeretném rendbe rakni az életemet, és ha kedvező lesz a helyzet, természetesen kifizetem az összeget. Egyelőre még nem gondolkodtam olyanon, hogy hova menjek először – mondta a férfi a Blikknek.

A döntés egyelőre várat magára, a Budapesti VI. és VII. kerületi Ügyészség ugyanis fellebbezett az óvadék ellen, ők továbbra is inkább házi őrizetben látnák a férfit.

Tavaly május 15-én a XIII. kerületi Dózsa György úton ütközött össze két autó. Az ütközés következtében az egyik autó a közeli buszmegállóba csapódott.A baleset miatt egy 23 éves budapesti férfi még a helyszínen, egy 37 éves férfi pedig a kórházba szállítását követően vesztette életét.

 

És ezeket olvastad már?