INSIDER

Döbbenet, mitől lett szalmonellás a szigetszentmiklósi csecsemő

Súlyos hányással, hasmenéssel, magas lázzal vittek egy 11 hónapos kislányt a Szent László kórházba néhány napja. A baba a gondos orvosi ellátásnak köszönhetően jobban van, de a szülők szeretnék, ha az illetékesek tudnák: felelőtlenségük akár egy gyerek életét is veszélyeztetheti!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Alaposan ráijesztett a szüleire a kis Adél: a 11 hónapos szigetszentmiklósi kislány rosszul lett, ment a hasa, felszökött a láza.


– Futottam Adéllal a háziorvoshoz, akinél a doktor vírusfertőzést állapított meg – mesélte a %Ripost%-nak az édesanya. – Másnap már 39 fok fölötti láza volt, és bármit adtam neki, nem maradt meg benne, már nem csak a hasa ment, hányt is. Nagyon aggódtunk, hiszen még picike, bevittük a kórházba, de ott azt tanácsolták, várjunk még egy napot, csillapítsuk a lázát, ha nem javul a helyzet, vigyük vissza. Másnapra már véres volt a széklete, ekkor azonnal felvették a kórházba, infúzióra kötötték. Öt napot voltunk bent, antibiotikumos kezelést kapott. Javult az állapota, így hazaengedtek minket, de négy nap után újra belázasodott. Mint kiderült, a szalmonella annyira megviselte a szervezetét, hogy a legyengült immunrendszere nem tudott kivédeni egy újabb fertőzést.
A kislány szervezetében ugyanis szalmonellát mutattak ki az orvosok. A szülők azonban akkor lepődtek meg igazán, amikor a járványügyi hatóság megkereste őket.


– Felhívtak bennünket, és azt mondták, hogy nem étellel, hanem állati ürülékkel került a kislány szervezetébe a vírus. Ez nagyon felháborított, mert ezek szerint lehet, hogy a felelőtlen kutyások miatt betegedett meg a gyerekem ilyen súlyosan! – folytatta az édesanya. – Amikor lemegyünk sétálni, azt látom, hogy nem szedik össze a kutyák után a piszkot. Eszembe jutott, hogy aznap is sétálni voltunk, mielőtt rosszul lett a pici. Van egy négy és fél éves fiunk is, levittem a két gyereket, a picit babakocsiban. Csak arra tudok gondolni, hogy mivel aznap saras-vizes volt minden, a cipőnk talpával hoztuk fel a lakásba a piszkot, és hiába takarítom le a cipőket és mosunk kezet, valahogy mégis a pici kezére, onnan pedig a szájába került a szalmonella...

Hogy mit mondott az orvos a szalmonella fertőzésről, és milyen szabályok vonatkoznak a kutyasétáltatókra? Kiderül a csütörtöki %% napilapból! Keresd az újságárusoknál!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?