INSIDER

Döbbenetes: 7 milliót zsákmányolt ez a 17 éves szekszárdi fiú

Még csak 17 éves, de már nagy bajban van...
címkék:
  • Szerző: Ripost

A 17 éves szekszárdi fiú története még május 26-án kezdődött, amikor is a délutáni órákban néhány egyenruhás egy gyanúsan viselkedő gyalogosra lett figyelmes: aki elszaladt, amikor meglátta a rendőrautót. Utána rohantak, és egy iskola udvarán el is kapták a 17 éves helyi fiatalt, akit mint kiderült, több mint egy hónapja köröznek, mert megszökött nevelőotthonából.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ruházata átvizsgálásakor csaknem egymillió forintnyi eurót és forintot, illetve aranyékszereket találtak nála, ezekről nem is tudott elszámolni hitelesen.

Fotó: police.hu

A fiatalt június 3-án is elkapták besurranásos lopás miatt, ekkor a kihallgatása után visszavitték a nevelőintézetbe, ahonnan korábban rendszeresen megszökött. Ezúttal sem maradt ott sokáig: másfél hét alatt harmadszor fogták el, ekkor már a székesfehérvári lopás miatt is keresték.

Azóta ugyanis kiderült, hogy a készpénz valószínűleg egy székesfehérvári lopásból származik, amit még május 5-én éjszaka követett el. Betört egy lakásba, ahonnan hatmillió forintnyi készpénzt, illetve aranyékszereket, laptopot, női táskát, iratokat, bankkártyát lopott el, 7 millió forint kárt okozva.

A 17 éves fiatalnál kábítószergyanús anyagot is találtak elfogásakor. A nyomozók a fiút őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A 17 éves elkövetőt a Szekszárdi Járásbíróság 2020. június 11-én letartóztatta.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?