INSIDER

Döbbenetes orvosi hiba miatt halhatott meg a fiatal magyar birkózó

Egy durva szabálytalanság okozhatta egy fiatal sportoló halálát, a 17 éves Rózsa György edzés közben esett össze...
  • Szerző: Ripost

A rendőrség kizárta, hogy a fiatalember halálát az úgynevezett „vasgyári fogás” okozta, noha a boncolást végző orvos ezt jelölte meg a hirtelen halál okaként. Ezzel ellentétben most azt vizsgálják a nyomozók, hogy a sportorvos hogyan adhatta meg a halálát megelőzően Györgynek a versenyzéshez feltétlenül szükséges engedélyt, amikor előtte szívproblémák miatt megtagadta azt.

A fiú szülei szerdán maratoni, több mint hatórás kihallgatáson vettek részt, ahol minden apró részletről be kellett számolniuk.

Mindkét ügyfelemet nagyon megviselte, hogy a rendőrségen ilyen hosszan kellett imádott gyerekükről beszélniük. Természetesen pontosan tudják, hogy ez szükséges ahhoz, hogy kiderüljön, mi okozta György halálát, csak fájdalmas nekik feleleveníteni a közösen töltött, boldog éveket. A nyomozás fókusza meglátásom szerint a sportorvos tevékenységén van, hiszen abban az esetben, ha orvosi mulasztás történt, az szakmai szabályszegés, és akkor egyértelmű a személyi felelősség is – vélekedett dr. Lichy József a Blikknek, aki Rózsa György szüleinek jogi képviseletét látja el.

Tavaly januárban egy birkózóedzés közepén rosszul lett, majd a tatami mellett meghalt Rózsa György. Szülei a mai napig képtelenek elfogadni, hogy gyermeküket nem ölelhetik többé magukhoz.

És ezeket olvastad már?