Létrehozva: 2020.02.17.

Döbbenetes részletek a kecskeméti tragédiáról, így haltak meg a kislányok

A tragikus vonatbaleset óta a rokonok és barátok képtelenek voltak magukhoz térni. A kislányok nagymamája vezette az autót.

Egy egész város gyászolja Nikit és Szandikát, azt a testvérpárt, akiket saját nagymamájuk vitt a halálba vasárnap egy kecskeméti vonatátjárónál. Nem tudni, hogy a nagyszülő miért hajtott a tiltó jelzés ellenére a sínekre, Erzsikét mindenki gondos nagymamának ismerte.

Kecskemét, 2020. február 16.
MTI/Donka Ferenc

Képtelenek felocsúdni a sokkból annak a 8 és 11 éves kislánynak a szerettei, akik nagymamájukkal indultak el egy családi bevásárlásra varárnap reggel, de sosem értek haza. A 62 éves Á. Mihályné Erzsike ugyanis a katonatelepi vasúti átjáróban, a tiltó jelzés ellenére a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Budapest felől robogó Hírös IC-vel. Az ütközés ereje széttépte a régi típusú, piros Suzukit. A hátsó ülésen utazó Niki és Szandika azonnal meghaltak.

A szemtanúk azt mondták, még ők is sokkot kaptak a látványtól, ami a helyszínen fogadta őket. Nem csoda, a vonat közel 100–120 kilométeres sebességgel érkezett.

„A vonat kettészakította az autót, mintha csak papírból lett volna, a két darab közel 50 méterre feküdt egymástól. Sosem fogom elfelejteni ezt a látványt. Biztosak voltunk benne, hogy ezt senki nem élte túl” – mesélte a Borsnak egy helybéli. Pedig az autót vezető Á. Mihályné Erzsike nemhogy túlélte a horrorisztikus ütközést, de a Bors információja szerint saját lábán szállt ki a kocsiból, és sikoltozva szólongatta imádott unokáit.

„Imádta az unokáit, de Nikikét és Szandikát szinte a saját gyerekeiként szerette. Sosem vezetett felelőtlenül, egyszerűen nem értjük, hogyan történhetett, hogy a sínre hajtott a pirosnál” – mondta a család egyik ismerőse. Erzsike azóta a megyei kórházban lábadozik, úgy tudni, sérülése súlyosak, de nem életveszélyesek.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Horváth Erika főhadnagy elmondta, hogy a kislányok a nagymamájukkal bevásárolni voltak vasárnap reggel, de már hazafelé tartottak, a városból a helyi tanyavilágban lévő házukhoz, amikor a végzetes tragédia történt. A MÁV megerősítette: nem a fényjelzés volt a hibás.

„A fénysorompó a balesetkor jól működött” – tudatta a MÁV kommunikációs igazgatósága. A vasúti átjáróban egyébként sorompó nincs, működik viszont a fényjelzés, és előjelző tábla is figyelmeztet az átjáróra.

A család vigasztalhatatlan, a lányok édesanyja, F. Rozália teljesen összetört, amikor megtudta, mi történt a kislányaival.

„Rozika azóta szinte zombiként járkál, teljesen sokkot kapott. Mikor értesítették őt a történtekről, összeroppant, zokogva rohantak a helyszínre. Nem tudjuk, hogyan éli túl ezt az egészet, reméljük, hogy a többi gyermek tartja benne a lelket, és mi is biztatni fogjuk, hogy értük érdemes lesz élni. Ha ők nem lennének, attól félnénk, hogy feladja, és beleroppan a lányok halálába. Így is félünk, hogy valami meggondolatlanságot csinál” – mondta egy rokon.

Az édesanya a tragédia hallatán rosszul lett, nyugtatókra volt szüksége. „Szandi és Niki már az angyalokkal van” – mondta zokogva a Blikknek, hozzátéve, hogy volt férje a hétvégén elvihette a gyerekeket. „A jelenlegi párom látta a szörnyű baleset hírét az interneten, már akkor rossz érzésem volt. Hívtam a volt férjem, hogy minden rendben van-e, de megszólalni sem tudott, a háttérben pedig hallottam a szirénákat. Rögtön tudtam, hogy nagy a baj” – idézte fel Rozália. Az anyuka nem érti, miért nem ment a lányokkal az apuka, miért hagyta, hogy a nagymama vezessen. „A volt férjem anyja legalább tíz éve nem vezetett, most szerezte vissza a jogosítványát. A jó istenre bízom az ítélkezést felette, de soha többé nem akarom látni az asszonyt, aki miatt meghaltak a gyerekeim” – mondta Rozália.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

ripost.hu

Okosabb vagy, mint egy általános iskolás? Ebből a tesztből kiderül!

origo.hu

Hugh Grant elárult pár titkot a közelgő Bridget Jones-filmről

mindmegette.hu

5:2 diéta – lerobbantja rólad a zsírt az időszakos böjt népszerű formája

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

ripost.hu

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

ripost.hu

Nagyon benézték az osztrákok, jönnek a nem várt gyerekek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Orbán Viktor Budapesten folytatta az országjárást, Szentkirályi Alexandrával is találkozott

INSIDER

Eddig kell még kibírnod, hogy utána élvezhesd a nyáriasan meleg időt

INSIDER

Nagyon benézték az osztrákok, jönnek a nem várt gyerekek

INSIDER

Orbán Viktor: Akinek van szakmája, annak lesz munkája is