INSIDER

Döbbenetes részletek a tokaji drogügyletről: nagymenő vállalkozó verte át a kuncsaftot

Tízmilliókért adtak el kokainnak mondott lisztet egy tokaji férfinak.
  • Szerző: Ripost

Újabb döbbenetes részletek derültek ki az utóbbi évek legröhejesebb hazai drogbizniszéről, amelyben közel 100 millió forintért kokain helyett lisztet kapott a megrendelő.

A Blikk információi szerint az „évszázad üzletének” mindkét szereplője jól ismert a tokaji szőlőbirtokosok között, sőt, együtt is akartak csinálni egy borászati vállalkozást.

„Aki a kamu drogot eladta, egy jól menő üzletember, legalább száz embert foglalkoztat” – árulta el a jelenleg letartóztatásban lévő gyanúsított egyik ismerőse.

„A szőlőkben javarészt az ő emberei dolgoznak. Úgy tudom, soha nem volt büntetve, így meglepve hallottuk a hírekben, hogy mivel gyanúsítják. Ennél már csak az volt megdöbbentőbb, hogy az egész családja rács mögé került a drogbiznisz miatt” – hüledezett az ismerős.

Az üggyel összefüggésben a férfit, a feleségét és a gyerekeit is letartóztatták. Egy fia szökésben van.

A rendőrség szerint a 36 éves férfi öt társával együtt 103 millió forintot csalt ki áldozatától, akinek négyszeres anyagi haszonnal járó drogügyletet ajánlott. Első alkalommal 15 millió forintot vettek át 60 000, kábítószernek beállított „bogyó” beszerzésére. A második esetben egy külföldről érkező 180 milliós „drogszállítmány” éjszakai átvételét színlelték. A tokaji férfi ekkor 45 millió forintot adott át, majd a közelben „megtalálták” a kábítószert, amit a bűnszervezet tagjai előre odakészítettek. Összesen 6 darab – egyenként egykilós – lefóliázott, lisztes csomagot állítottak össze, amiből a sértett előtt próbaadagot vettek, majd azt mondták, az anyag tökéletes tisztaságú kokain. Júliusban még három alkalommal összesen további 20 millió forintot csaltak ki a sértettől.

„Védencemet nagyon megviseli, hogy őt és – egy fia kivételével – az egész családját letartóztatták. Annyit már most elárulhatok, hogy valóban volt pénzmozgás a gyanúsított és a sértett között, de nem drogeladás, hanem egy tervezett közös üzlet miatt. Együtt akartak egy vállalkozást elindítani. Még ügyvédnél is jártak, ahol szerződést írtak alá egy sokmilliós tartozásról” – mondta a Blikknek dr. Lichy József, aki F. László jogi képviseletét látja el az ügyben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?