INSIDER

Döbbenetes részletek derültek ki a mórahalmi testvérgyilkosságról

Egy fiatal férfi végzett az öccsével szombaton, a történtek után pedig még a házat is rágyújtotta.
  • Szerző: Ripost

Szíven szúrta testvérét, majd rágyújtotta a házat egy 20 éves férfi Mórahalmon. A szomszédok szerint a 18 éves áldozat a légynek sem ártott soha, bátyja azonban az élő fába is belekötött.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: police.hu

„Körülbelül tíz éve költöztek ide Erdélyből, akkor még teljes volt a család, együtt éltek a szülők és a két gyerek” – mondta róluk egy helybéli férfi. „Tavaly azonban az anyuka elköltözött, nem bírta tovább a férje erőszakosságát. Az apuka a gyerekekkel sem volt kíméletesebb, az idősebb el is menekült, a városközpontban vett ki albérletet. Szegény kisebb azonban itt maradt, rossz belegondolni, mit szenvedett az a szerencsétlen” – temette a kezébe arcát a férfi.

Úgy tudni, a családfő az ünnepekre hazament Romániába, a fiúk azonban maradtak Magyarországon.

„A nagyobbik gyerek szinte mindennap jött a házhoz, annak ellenére is, hogy elköltözött. Január 4-én korán reggel mentem dolgozni, és azt láttam, hogy tűzoltók lepték el az utcánkat. A tető még akkor is füstölt, pedig állítólag órákkal korábban történt a bűncselekmény. Azt mondják, hogy valamin annyira összeveszett a két fiú, hogy a nagyobb szíven szúrta az öccsét, majd felgyújtotta a házat és elmenekült. Talán azt hitte, hogy így nem derül ki a gyilkosság” – árulta el az utcában élő Éva néni.

„Igazán azért nem vagyok meglepve, mert erről a gyerekről mindig csak rosszat hallottam. A munkáját rendesen elvégezte, egy kőműves mellett dolgozott, de a szabadidejében kereste a bajt. Sajnos, több rendőrségi ügye is volt” – tette hozzá az asszony.

A rendőrségnek mindössze 12 órára volt szüksége, hogy elkapja a testvérgyilkost. A férfi beismerő vallomást tett.

Az áldozat szakácsként dolgozott egy mórahalmi vendéglőben. „Zoliról csak jót tudok mondani, egy segítőkész, aranyos fiú volt. Nem tudtunk tőle olyat kérni, amit azonnal ne tett volna meg. A testvéréről nem szeretett beszélni, érezhető volt, hogy gondok vannak közöttük. Amíg itt dolgozott, jó, ha kétszer meglátogatta a bátyja, akkor sem volt szimpatikus. Ég és föld volt a két fiú” – mesélte a Blikknek Zoltán kollégája.

A férfi ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon. Abban az esetben, ha a bíróság bűnösnek találja, akár 20 év börtönbüntetést is kaphat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?