INSIDER

Döbbenetes részletek: felelőtlen sportorvos okozhatta György halálát

A rendőrség szakértőt rendelt ki, hogy vizsgálja felül a sportorvos tevékenységét, az orvos hatalmasat hibázhatott...
  • Szerző: Ripost

A fiatal birkózó edzés közben lett rosszul, állapota pillanatok alatt kritikussá vált, végül a szülei keze között halt meg. A gyászoló család sokáig azt gondolta, az edzésen gyakorolt, úgynevezett „vasgyári fogás” miatt beállt hirtelen szívhalál okozta gyermekük halálát. Gyanújukat a boncolást végző orvos is alátámasztotta. Rendőrségi nyomozás indult, amely fordulatot hozhat az ügyben.

"A rendőrség az eddig begyűjtött adatok alapján az első verziót, a vasgyári fogást kizárta, azonban annál jobban vizsgálják, hogy egy ismerten szívproblémákkal küzdő birkózónak hogyan adhatott a sportorvos engedélyt a versenyzésre. A nyomozók annyira komolyan veszik az ügy ezen részét, hogy kirendeltek egy speciális szakértőt, aki az érintett sportorvos munkáját vizsgálja meg. Tudomásom szerint ilyen még nem volt, pedig több sportoló is elhunyt már hasonló körülmények között. Ez az eljárás talán precedenst is teremthet, és reményeim szerint ettől kezdve sokkal komolyabb orvosi vizsgálatok alá vetik a versenysportolókat" – jelentette ki a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd.

György szülei fontosnak tartják, hogy kiderüljön az igazság. Nem akarnak senkit sem ok nélkül vádolni, de úgy érzik, megnyugtatóan csak a rendőrség tud pontot tenni az ügy végére. Nekik fogalmuk sem volt arról, hogy Györgynek a szívével baj van, ezt is csak a nyomozásból tudták meg, ahogy azt is, hogy a sportorvos ennek ellenére zöld utat adott a fiúnak a versenyzéshez.

Tavaly januárban kapta a Rózsa család azt a telefonhívást, amely örökre megváltoztatta az életüket. A vonalban fiuk edzője volt, aki kétségbeesve mondta az édesanyának: gyorsan jöjjenek a terembe, mert nagy baj történt. Amire odaértek, a mentők már küzdöttek a fiúért, sajnos hiába. A házaspár azóta is úgy él, mintha a fiuk még velük lenne: megterítenek neki az asztalnál, édesapja pedig mindennap elmegy György iskolája elé.

És ezeket olvastad már?