Létrehozva: 2019.05.07.

Döbbenetes teljesítményre képes ez a háromgyerekes magyar anya

Anya, feleség, fogorvos, motivációs elõadásokat tart, könyvet ír és még a futásra is jut ideje Lubics Szilviának, nem is akárhogyan! Szombaton ért célba, miután a Namíbiai sivatagban lefutott 254 kilométert. Szilvi rengeteg futó anya példaképe, ha valaki, akkor õ tudja, hogy a gyerek nem kifogás, hármat is nevel...

„Mint mindig, most is a családtól való elszakadás volt a nehezebb, úgyhogy a nehezén túl vagyok” – mondta a háromgyermekes anyuka indulás előtt. 

Lubics Szilvia egy hétig futott a sivatagban egy nehéz hátizsákkal a hátán. A verseny alatt minden nap helyzetjelentést adott, a férje, Lubics György segítségével rajongói is nyomon követhették a sivatagi küzdelmeit. A verseny első három napján maratoni távokat tettek meg a versenyzők, míg a negyedik napon 80 kilométert kellett futniuk, amit még egy maraton követett. A hetedik napon megpihenhettek: egy rövid szakasszal zárult a verseny. Szilvi harmadik lett, pedig még egy futótársának is segített: a cél előtt biztatta, majd kézen fogva értek célba. Kezét feltörte a futóbot.

„A sivatagban döbbenetes erővel érzékeli az ember, hogy milyen pici a tér és az idő végtelenjében. Mint egy homokszem" – mesélte Lubics Szilvi. A sivatagi pálya sajátos veszélyeket is tartogat: egy szervező folyamatosan az oroszlánokat figyelte, nehogy megtámadjanak valakit. Egyszer azért kellett hirtelen változtatni az útvonalon, hogy kikerüljék a vadállatokat. Az óceán parti szakaszon pedig fókákkal találkoztak a résztvevők.

Egyik nap az erős széllel kellett megküzdeniük a versenyzőknek. Még világosban meg kellett érkezniük a sakálok és a hiénák miatt, de a magyar versenyzőnek a harmadik napon ez nem sikerült. A földet bámulva futott mégis tovább, hogy ne kelljen látnia a sötétben világító szempárokat, de nem adta fel. 31 óra 59 perc alatt teljesítette a távot. Célba érve az első gondolata a családja volt. Hétfőn már úton volt hazafelé.

 

 Gyönyörű volt a verseny, hatalmas élmény, de már mindennél jobban vágyom rá, hogy megölelhessem a gyerekeimet

– mondta.   

Géleken és energaiszeleteken élt
Az utrafutónő a hátizsákjában géleket, energiaszeletek vitt magával, csak ezeket ette a verseny során. A hatodik napon meglepték a szervezők a résztvevőket egy-egy naranccsal és zsemlével, erről a vacsoráról meghatottan írt, nagyon jól esett neki a sok műkaja után az igazi étel. „Ha költő lennék, biztos írnék egy verset Óda egy zsemléhez címmel” – írta. Minden napra vitt magával neszkávét, azzal indította a napot. A hatodik nap azonban egy széllökés kiborította a kezéből az italt, és már nem volt másik.

Nehéz a homokban futni
Az ultratáv mellett a legnagyobb nehézség a homokkal való küzdelem volt. Homokban eleve nehéz futni, készülni sem igazán lehet rá. A homokdűnékre nehezebb felmászni, mint a sziklákra, mert nincs hol kapaszkodni. A homok mindenbe belemegy, viszketett a futók bőre és haja. Lubics Szilvi vitt magával nedves törlőkendőket, azokkal tisztálkodott, de a sivatagi homok pár nap után mindenhová beette magát, még a fogai között is sercegett.

Mehet az Antarktiszra
Akkor indulhat valaki az Antarktiszon, ha két sivatagi távot már teljesített. Lubics Szilvia korábban már teljesítette az ultratávot az Atacamai sivatagban, így most a namíbiai sivatagi futással jogot nyert a jeges ultrához. Szeretné azt is teljesíteni.  

Ez is érdekelhet

origo.hu

Veszélyes anyagot találtak az ivóvizekben világszerte

origo.hu

Kizuhant a kórház harmadik emeletéről egy beteg

borsonline.hu

Ez mindent megváltoztat, súlyos döntést hozott Katalin és Vilmos

vg.hu

Már csak a csoda segíthet: Varga Mihály rossz hírt közölt a nyugdíjasokkal – lehetett sejteni, hogy ez lesz

mindmegette.hu

Laktató krumplis-kolbászos pite: Martha Stewart receptjét ki kell próbálnod!

origo.hu

Váratlan bejelentést tett Amerika, Ukrajna nem fog örülni

mindmegette.hu

Olcsó és egyszerű desszert húsvétra: így készül a csokoládés piskótatekercs

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

"Semmijük nem maradt" - cigicsikk miatt éghetett le egy házaspár lakása Kaposváron

INSIDER

Orbán: mindenkinek az uniós határokon kívül kell maradnia, amíg menekültügyi kérelmét elbírálják

INSIDER

Megdöbbentő, mit mondott a karambolozó autós a földön fekvő, sérült egri motorosnak

INSIDER

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára