INSIDER

Döbbenetes üzenetet küldött a szépségkirálynőnek a börtönből

Meglepő üzenetet küldött P. Richárd, a sorozatos pénzszállítórablással megvádolt fiatalember volt szerelemének a börtönből.
  • Szerző: Ripost

Volt ideje gondolkodni P. Richárdnak: hat és fél éve van előzetes letartóztatásban, miután megvádolták azzal, hogy két barátjával, É. Zoltánnal és K. Norberttel pénzszállító-autókat támadtak meg, és több mint 100 millió forintot zsákmányoltak. A rablások profi módon zajlottak, a posta és a pénzszállító-autó közötti rövid úton támadtak rá az őrökre.

A férfi volt barátnőjét, az egykori szépségkirálynőt tanúként hallgatták ki. A nő Richárd ellen vallott, sőt, állítólag később fiktív jelzálogszerződéssel megpróbálta a közös házukra is rátenni a kezét. Igazi háború kezdődött köztük. A nő az ügy kirobbanása előtt zaklatással és fizikai erőszakkal vádolta meg a férfit, s a rendőrséghez fordult, hogy fél, még akkor is, amikor egy időre házi őrizetbe került a volt párja. Richárd pedig azt nyilatkozta: féltékenységből, bosszúból és haszonszerzés miatt tett vallomást ellene.

A férfi és a nő 2006-tól volt intim kapcsolatban, majd 2009-ben költöztek össze. Ekkor vásárolt Richárd egy házat, amit a párja nevére íratott, hogy ezzel is kifejezze elköteleződését. A kapcsolat azonban megromlott, a rablások kapcsán pedig először a nőt is gyanúsítottként, majd később tanúként hallgatták ki.

A szépségkirálynő az első kihallgatásán megtagadta a vallomástételt, mondván, a gyanúsított közeli hozzátartozója. Ilyen esetben többször nem idézik be az embert, ám ez mégis megtörtént. Majd a vallomása alapján ő is gyanúsított lett, ám a kirendelt védőjét csak két kihallgatásáról értesítették időben. Ezt problematikusnak tartjuk. Az is furcsa, hogy nem ő, hanem az akkori barátja vette fel a nyomravezetőnek járó 10 millió forintot – magyarázta a Blikknek P. Richárd ügyvédje, dr. Gerencsér András.

Várjuk az ítéletet, hiszen nemcsak a védők, de az ügyészség is kérte az elsőfokú határozat érvénytelenítését. Richárd sokat gondolkodott a rácsok mögött a történteken, és arra jutott: nem hibáztatja a volt szerelmét, hiszen – a vallomásaiból úgy tűnik – nem volt kioktatva a törvényeknek megfelelően, és minden bizonnyal már rég megbánta a történteket – árulta el a Blikknek a férfi testvére.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?