Létrehozva: 2020.02.29.

Döntő fordulat a soroksári gyilkosság ügyében: R. Szilveszter ekkor fog beszélni

A gyilkossággal gyanúsított férfi eddig csak annyit mondott, hogy nem ő ölte meg a nőt, de márciusban fel fog szólalni a tárgyalásán.

Végre eldőlt, hogy márciusban bíróság elé áll a soroksári futó nő megölésével gyanúsított 41 éves R. Szilveszter. A pesterzsébeti kötődésű férfi előkészítő tárgyalása még múlt év októberében volt, akkor kitűztek januárra egy tárgyalást, ami azonban elmaradt. Kiderült, hogy a szokatlanul hosszú időhúzás oka a bíróváltás volt, az újonnan kijelölt ítésznek több ezer oldalt kellett tökéletes alapossággal áttanulmányoznia.

Fotó: Keller Mátyás

A Blikk információi szerint a vádlott bár eddig hallgatott, meggondolta magát, és beszélni akar a bíróság előtt. Úgy tudni, hogy azt továbbra sem ismeri el, hogy megölte a 36 éves Krisztinát, azt azonban nem vitatja, hogy ő lopta el a már halott nő telefonját.

„Védencem valóban nagyon várja már a tárgyalást és készül is rá. Mindenképpen beszélni akar, de hogy miről, azt most még nem szeretném elárulni. Véleményem szerint amit tények és konkrét bizonyítékok támasztanak alá azt butaság tagadni, jelen esetben pedig nehezen vitatható, hogy a sértett telefonját megtalálták R. Szilveszter börtönletétjében” – közölte a vádlott ügyvédje, dr. Lichy József.

2013. szeptember 25-én a Soroksáron élő Krisztina futni indult. A családanya majdnem mindennap kocogott, fia és férje pontosan tudta, hogy körülbelül mikor kell hazaérkeznie. Mivel hiába várták, családja azonnal tudta, hogy nagy baj történhetett vele. Elmentek a rendőrsége, majd a zsarukkal együtt Krisztina keresésére indultak. Éjfél után nem sokkal egy rendőrkutya segítségével megtalálták a nő holttestét, lakóhelyüktől pár kilométerre, Szigetdűlőn.

A rendőrség hajtóvadászatot indított, öt éven keresztül hiába keresték a családanya gyilkosát. Erőfeszítéseiket mutatja, hogy a minden részletre kiterjedő, aprólékos nyomozás során 391 tanút hallgattak ki és több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg.

Áttörés az ügyben 2018-ban történt, amikor a laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak egy börtönben ülő elítélt DNS-mintája és a holttesten rögzített anyagmaradványok között.

R. Szilveszter akkor már évek óta a rácsok mögött volt, Krisztina halála után egy hónappal Siófokon kapták el betörés közben, ám az akkori eljárásban nem vettek tőle DNS-mintát.

Az évek óta hajléktalanként élő férfi mostanáig nem tett vallomást, szóban annyit mondott a rendőröknek, hogy a gyilkosság időpontjában valóban járt a helyszínen, de senkit nem bántott.

Gyurik Krisztina férje, Kardos Lajos nem akar felesége feltételezett gyilkosának egyetlen tárgyalásán sem részt venni, a nő édesanyja azonban megfogadta: végigüli az összeset. A megtört nő szeretné látni, ahogy elítélik azt az embert, aki elvette a lánya és így az ő életét is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

life.hu

Borzalmas jövőt vetít előre az épület, amiben 20 ezer ember él együtt

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Szívszorító: Már csak a szeretett kutyája holttestét simogathatta meg, óriásit hibázott a légitársaság

INSIDER

Rettegnek a szülők Nyíregyházán, már a játszótérre sem merik levinni a gyermekeiket

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.