INSIDER

Döntött a bíróság a rákóczifalvi sorozatgyilkos ügyében

Két éven belül három férfival végzett Rákóczifalván a rablógyilkos. Bár a férfi fellebbezett az ítélet ellen, nem járt sikerrel.
  • Szerző: Ripost

A most 29 éves T. Tamás lelkén három, 60 év feletti férfi halála szárad. Második és harmadik áldozatát 2018 februárjában találták holtan, és hamar kiderült, hogy a két, egymás szomszédságában lakó férfit megölték. Ám nem csak kettejükkel végzett a rákóczifalvi sorozatgyilkos.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrség gyanúja hamar T. Tamásra terelődött, akit pár nappal később ki is hallgattak. Ekkor derült ki, hogy a férfi nem először ölt, 2017 decemberében egy szintén rákóczifalvi, nyugdíjas rendőrrel végzett. A férfi halálát sokáig balesetnek hitték, elkönyvelték, hogy leesett a padlásról és nyakát törte.

rákóczifalvi sorozatgyilkos

A férrfit 2018-ban kapták el a rendőrök (Fotó: MTI)

A sorozatgyilkos hamar megtört, folytatólagos kihallgatásán elismerte a harmadik, Rákóczifalván elkövetett emberölést is. A 2019 év végi tárgyalásán azonban már nem tett vallomást és tagadta bűnösségét, és azt állította, hogy korábban csak kényszer hatására ismerte be a hármas gyilkosságot.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés és kifosztás miatt emeltek ellene vádat. Idén nyáron elsőfokon nem jogerősen tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték.

T. Tamás fellebbezett az ítélet ellen – nem sok sikerrel. Most a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet jogerőre emelkedésére tett indítványt, azaz a férfi vélhetően élete végéig börtönben marad.

A fellebbviteli főügyészség a nem jogerős ítélet helybenhagyását azért indítványozta, mert úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság a megalapozott döntésében helyesen következtetett a rákóczifalvi sorozatgyilkos bűnösségére, ráadásul enyhébb büntetés kiszabása esetén nem lett volna esély arra, hogy a büntetéssel elérni kívánt általános és egyedi prevenciós célok megvalósuljanak.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?