INSIDER

Dráma a lórévi kompnál: István azonnal az autós után vetette magát a Dunába

A komp jegykezelője nem is gondolkodott, a bajba jutott férfi után vetette magát.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Amerikai akciófilmbe illő jelenetek szemtanúi voltak, akik szombaton a Pest megyei Lórévnél található kompkikötőnél tartózkodtak.

Egy férfi eddig tisztázatlan okokból nem lassított az autójával, amikor felhajtott a kompra, sőt, gázt adott, így a Mercedes kabrió a sebes folyású Dunában landolt. A sofőrnek hatalmas szerencséje volt, mert a komp háromfős személyzete azonnal kapcsolt, és körülbelül 200 méterre a vízbe zuhanás helyétől kimentették a bajba jutott autóst.

"Bevallom, igen megviseltek a történtek, nem is nagyon aludtam az éjszaka – kezdte a Blikknek Czipót István, a Lórév és Adony között közlekedő komp jegyszedője. – Óránként megyünk a két part között, így tettünk szombaton is. Egy lánc mögött gyülekeznek az autósok, majd nem sokkal az indulás előtt elkezdjük őket felengedi a kompra. A Mercedes elsőként állt a sorban, ám amikor leengedtük a kötelet és intettünk, hogy ráhajthat a rámpára, ő ahelyett, hogy szép lassan hajtott volna, valamiért gázt adott, a kocsi pedig egyre csak gyorsult. A jármű átszakította a láncot is, ami a komp végén van, majd bezuhant a Dunába" – idézte fel a drámai pillanatokat István.

A komp személyzete, ahogy a többi várakozó autós is, megdöbbenve nézte a pillanatok alatt történő jelenetsort, aztán elsőként István ocsúdott fel, aki azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívót.

"Tudtuk, hogy nem várhatunk, amíg a szakszerű segítség ideér, ezért a hajóval elindultunk arra, amerre a sodrás vitte az autót. Egy ideig még látszott a kocsi és benne a biztonsági övvel becsatolt utasa, később azonban már nem láttunk semmit, a jármű teljesen elsüllyedt" – folytatta a hajós.

"Szerencsére a sofőrnek sikerült valahogy kiszabadítania magát, levegő után kapkodva a feje egyszer csak felbukkant a vízfelszínen. A hajóval pillanatok alatt odamentünk, ledobtuk neki a mentőgyűrűt, én pedig azonnal ugrottam a vízbe zuhant autós után, hogy segítsek neki. A lábamat a hajó kapitánya kapta el, nehogy mindkettőnket elvigyen a sodrás" – mesélte a saját életét is kockáztató István, aki nem tartja magát hősnek, amiért megmentette a férfi életét. Szerinte csak annyit csinált, amit mindenki megtett volna. 

Közben a helyszínre érkeztek a szigetszentmiklósi hivatásos, a ráckevei önkormányzati és a kis-szigeti önkéntes tűzoltók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőrei voltak azok, akik a két férfit beemelték a hajóba, majd a parton további vizsgálatokra átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

címkék:
És ezeket olvastad már?