INSIDER

Dráma Budapesten: a szomszédok mentették meg Erzsi néni életét

Az idős asszony házába villám csapott és kigyulladt. A szomszédok hozták ki a házból.
  • Szerző: Ripost

Egy szempillantás alatt vált lángoló csapdává egy XVIII. kerületi ház, amibe villám csapott a kedd esti vihar során. A félelmetes erejű kisülés azonnal forró pokollá változtatta az épületet, amiben zavartalan álmát aludta Erzsi néni és négylábú kedvence. A mennydörgésszerű robajra a fél utca a ház elé sereglett, kétségbeesetten várva, mikor lép ki végre az idős asszony.

Molnár Gabriella épp a felhőszakadást szemlélte az ablakából, ami Erzsi néni otthonára nyílik.

„A kisfiammal voltam otthon, amikor egy apró szikrát láttam a szomszéd tetőn. Egy pillanat sem telt bele, már lángokban állt az egész ház. Rögtön hívtam a 112-t” – mondta Gabriella, akinek köszönhetően a tűzoltók perceken belül a helyszínre értek.

Egy másik szomszéd álmából riadt a hangzavarra.

„Mintha a szomszéd szobába csapott volna a villám, olyan hangos volt. Felállt a szőr a hátamon” – mondta János bácsi, aki szintén azonnal akcióba lépett. „Szóltam Erzsi néninek, hogy azonnal ki kell szaladni, ő pedig gyorsan összeszedte az iratait és a gyógyszereit, majd menekült is. A kutyájáért még vissza is kellett mennem, az ágy alatt bujkált félelmében szegény pára” – mondta a szomszéd, aki szerint Erzsi néni semmit sem sejtett a veszélyből, mert a házból nem látszott, hogy pillanatok alatt lángba borult a tető. János bácsi szerint, ha mindez hajnalban történik, az idős asszony a házban lelte volna a halálát.

A szomszédok szerint Erzsi néni szerda délelőtt ott üldögélt egyedül, búsan a ház előterében, az egyedüli részen, ami nem sérült meg. Az asszony nem szeretne elköltözni az otthonából, ám az épület beázik, illetve nem is biztonságos: bármikor összeomolhat.

Az önkormányzat ideiglenesen szállást biztosít Erzsi néninek, az utca lakói pedig adománygyűjtést szeretnének szervezni neki. Amikor a Blikk ott járt a háznál, a néni épp lepihent a szomszédjánál, mert kimerült. János bácsi szerint bár nem mutatja, nagyon megviselték a történtek.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?