INSIDER

Dráma: égő házból mentettek ki két férfit Pestszentlőrincen – kiderült, mi okozta a tüzet

A tűz egy családi ház zárt teraszán keletkezett; az elsődleges információk alapján egy cigarettacsikktől.
  • Szerző: Ripost

Csütörtök éjjel 11 óra után érkezett bejelentés arról, hogy Pestszentlőrincen egy családi ház kigyulladt, és feltehetően ketten még az épületben vannak – írja a police.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrök öt perc alatt a helyszínre értek. Kiderült, a tűz egy családi ház zárt teraszán keletkezett, az ingatlanból halk segélykérés hallatszódott ki. Mikola Csaba r. főtörzsőrmester áramtalanította az épületet, majd társaival, Takács László r. törzszászlóssal, Mátyás Ferenc r. zászlóssal és Varga László r. főtörzsőrmesterrel együtt bement az égő házba. A bejárattól pár méterre a földön fekve egy férfit találtak, aki már nem tudott kimenekülni egyedül. Őt azonnal kimentették, majd visszamentek a másik férfiért, aki a sűrű füst miatt pánikba esett, mert nem találta a barátját. A rendőrök őt is biztonságosan kimenekítették az égő házból.

A mentők kiérkezéséig Korcz Benjamin r. törzsőrmester megkezdte a sérült vizsgálatát. Az egyik férfi a karján égési sérülést szenvedett. Az elsődleges vizsgálatok alapján a tűzesettel összefüggésben idegenkezűség, szándékosság nem merült fel, a tüzet egy nem megfelelően elnyomott cigarettacsikk okozhatta.

És ezeket olvastad már?