INSIDER

Drámai részletek: Így lőtte át kislánya fejét a miskolci apa

Az 50 éves Lajos szomszédja csempészett pisztolyával lőtte le 9 éves kislányát, Arankát. A férfi talán azt sem tudta, hogy mit tart a kezében...
  • Szerző: Ripost

A férfi a szomszédja csomagjai között talált rá a pisztolyra, amivel játszani kezdett, a játék azonban tragédiába torkollott: fél méterről lőtte fejbe gyermekét. A veszélyes eszköz a szomszédtól, B. Erzsébettől származott, akinek férje még az Egyesült Államokból hozta be a fegyvereket 30 évvel ezelőtt.

A Blikk szerint ezeknek a létezéséről az asszony a 2000-es évek elejéig nem is tudott. Évekkel később szembesült a ténnyel, hogy párja miket is tart a házukban, ám a nőt nem zavarta a lőfegyverek jelenléte, ezután sem foglalkozott velük.

16 évvel később, 2016-ban azonban párja váratlanul meghalt, ő maga pedig betegség miatt idősek otthonába kényszerült. Mielőtt beköltözött volna, szeretett volna túladni az értékes pisztolyokon, amelyek egy páncélszekrényben sorakoztak. Először a szomszédját környékezte meg az ötlettel, ám ő nem volt vevő az ajánlatra.

Erzsébet végül a széfet a rokonaira bízta, egy revolvert azonban egy csomag mélyére rejtett, azt pedig egy másik szomszédjára bízta. Ez a fegyver került végül a családapához. A gyanútlan szomszéd talán nem is mérte fel, hogy egy éles lőfegyvert tart a markában - alacsony iskolázottságú, katona sem volt, ahogy a lőfegyverek terén se szerzett soha tapasztalatot.

A szóban forgó fegyver egyébként egy apró pisztoly, alig féltenyérnyi, ám így is halálos eszközként működött, amikor elsütötték. A kilőtt lövedék a kislány szeménél hatolt be, és hátul hagyta el a koponyáját. Az orvosok próbálták megmenteni Aranka életét, kórházba vitték, ám segíteni már nem tudtak. A kislány meghalt.

E. Lajosnak gondatlan emberölés miatt július elején kell először a bíróságon megjelennie. Az apa súlyos büntetésre számíthat, amennyiben bűnösnek találják.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?