INSIDER

Drogbiznisz Ferihegyen: reptéri rakodók árulták a kábítószert – videó

A gyanú szerint négy férfi több száz alkalommal értékesített kábítószert, két társukat kábítószer birtoklással gyanúsították meg a rendőrök.
  • Szerző: Ripost

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség közösen hat embert elfogtak, közülük kettőt kábítószer birtoklása, négyet kábítószer-kereskedelem miatt állítottak elő – írja a police.hu.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A nyomozók gyanúja szerint egyikük, aki ráadásul többszörösen büntetett előéletű, 181, másikuk, aki a bűncselekményt felfüggesztett börtönbüntetés alatt követte el, 11, harmadik társuk 14, míg negyedik társuk 133 alkalommal kereskedett kábítószerrel. Utóbbi két férfi a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren dolgozott rakodóként.

Az ügyben a Budakörnyéki Járásbíróság szeptember 25-én a négy férfi közül kettőt letartóztatott. A kábítószer-kereső kutyával tartott kutatások során eladásra előkészített, kiporciózott kábítószereket találtak és foglaltak le a rendőrök, amelyekről a szakértők megállapították, hogy kokaint tartalmaznak. Ezen kívül a nyomozók nagy értékű autót, készpénzt, műszaki cikkeket, órákat és ékszereket is lefoglaltak.

Fotó: police.hu

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság hatáskörébe tartozik a repülőtéri dolgozók háttérellenőrzése, vagyis a légiközlekedés területén kizárólag olyan munkavállalók dolgozhatnak, akik nem követnek vagy követtek el bűncselekményeket, mert a bűnös életvitel a légiközlekedésre nézve súlyos biztonsági kockázatot jelent.

Fotó: police.hu

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?