INSIDER

Durvul a dugó Budapesten, már most kiakadtak az autósok

Én inkább szabadságot veszek ki, esküszöm! Fel sem foghatom mi lesz itt a jövő héten, amikor beindul az iskola – fakadt ki a fővárosi dugóban ülve egy ideges taxis, aki szerint a Metropol által korábban mért plusz 40 perc helyett több mint egy órát kell majd rászámolni reggel az indulásra a normál menetidőhöz képest.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Kígyózó kocsisorok, anyázó sofőrök, kereszteződésben rekedt autók és türelmetlen járókelők. A Petőfi hídtól egészen a Blaha Lujza térig állt a kocsisor szerda reggel, de egész héten ugyanez a kép fogadta az embert. A Karácsony Gergelyék által eszetlenül, egyidőben indított útlezárások és felújítások megtették a hatásukat, már szinte „megszoktuk” a forgalmi dugókat.

Durvul a dugó Budapesten, már most kiakadtak az autósok

Fotó: Metropol

Sokan például új reggeli rutinnal rendelkeznek: útközben reggeliznek, mivel korábban kell elindulniuk otthonról, hogy időben beérjenek dolgozni – írja a Metropol.

Ráadásul a jövő héten iskolakezdés: mi lesz itt szerdától?

Fotó: Metropol

A Metropol megkérdezte a dugóban ülőket: mire számítanak az utakon az iskolakezdés miatt.

Sofőr vélemény:

Nyáron drasztikusan romlott a helyzet. A biciklisáv meg az útlezárások és felújítások egyszerre… Nem jutunk el itt a Nyugati pályaudvarhoz. Iskolakezdés? Akkor KO lesz minden.

Sofőr vélemény:

Ezt nem egyszerre kellett volna csinálni, hanem szép ütemesen. El lett rontva az egész. Jövő héttől még rosszabb lesz, ne is beszéljünk róla. Most is fél óra nekem átjutni a 8. kerületből a 6. kerületbe, jövő héten ez másfél óra lesz.

Sofőr vélemény:

Órahosszokat kell állni a dugóban, felháborító. Nem lehet egyáltalán haladni. Karácsony Gergely tönkretette az egész várost.

A Metropol tanácsa: egy órával korábban fektessük le a gyereket!

Már akkor plusz 40 perc időt mértünk a dugóban, amikor még sem a Blaha, sem a Lánchíd felújítása nem kezdődött el, de júniusban még a rakpart lezárása sem nehezítette a közlekedést. Bele sem merünk gondolni, hogy jövő héten mit élhetnek majd át azok a szülők, akik az iskolakezdés miatt autóba kényszerülnek. Most azt tanácsoljuk olvasóinknak, hogy egy órával hamarabb fektessék le csemetéiket. Így a gyerek jobban viseli majd a koránkelést, és a korábbi indulást az iskolába.

• M0–M3 bevezető – Stadionok megálló: most 90 perc (forgalom nélkül 13, június 9-én 48, június 21-én 61 perc)

• Zugló közepéről az Üllői úthoz: most 75 perc (forgalom nélkül 18 perc, június 9-én 39, június 21-én 48 perc)

• M0–M3 bevezető – Hungária krt. – Lurdy Ház: most 2 óra (forgalom nélkül 13 perc, június 9-én 39 perc, június 21-én 64 perc)

Krízishelyek Budapesten

A következő helyszíneket érdemes nagy ívben elkerülni, ha nem akarunk órákat a kocsiban ülni.

A Nagykörúton továbbra is elfoglal egy sávot Karácsony Gergely biciklisávja, így ott minden reggel beáll a forgalom.

A főpolgármester a nyár beköszöntével szinte egyszerre rendelte el a legfontosabb közlekedési csomópontok felújítását. A belvárosi metrófelújítás idején fogott bele a pesti alsó rakpart átépítésébe a Margit híd és az Országház között, Dél-Pesten pedig az 50-es villamos vonalának korszerűsítésének. A kegyelemdöfést a Lánchíd felújítása adta meg június 16-án. A legújabb lépés pedig a Blaha Lujza tér felújítása volt, sávlezárásokkal és torlaszokkal a tér környékén – mindezekkel egyszerre. Már a felsorolás hosszából is látható, a város elesett...

A budapestiek kétharmada elégedetlen

A Metropol megrendelésére a nyáron egy reprezentatív kutatás készült a fővárosiak körében, amelyen 23 847 fő vett részt. A telefonon hívottaknak erre a kérdésre kellett válaszolniuk: „Karácsony Gergely főpolgármester egy sajtótájékoztatón azt üzente a dugóban ülő budapesti autósoknak, hogy szálljanak ki a kocsiból és menjenek gyalog. Ön egyetért Karácsony Gergely véleményével? Ez valóban megoldást jelentene a dugóra?” Nem: 65,09% Igen: 34,91%

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?