INSIDER

Dühöngő lakók várják haza, ez várhat szabadulás után Bróker Marcsira

Az 58 éves asszony rengeteg embert megkárosított, ők pedig nem felejtettek el semmit neki.
  • Szerző: Ripost

Már vághatja a centit karácsonyi szabadulásáig Bróker Marcsi, azaz az 58 éves D. Sándorné. A háromfős zárkában ülő asszonytól 767 károsult 12 milliárd forintot követel.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost

„Marcsika nagyon erős nő, semmi nem tudta megtörni a rács mögött. Se az, hogy elúszott a vagyona, se az, hogy nem engedték el a gyógyíthatatlan betegségben elhunyt férje, Sanyi búcsúztatására” – nyilatkozta a Blikknek Bróker Marcsi neve elhallgatását kérő legjobb barátnője. Az asszony elárulta: 6 millió forintot adott Marcsinak, amit kamatostul visszakapott. Most attól fél, ha a barátnője kiszabadul, sokan erőszakkal próbálják kicsavarni belőle a pénzüket.

A Blikk megkereste Marcsika minden fényűzéstől mentes, 40 éve épült kockaházát, ahová szabadulása után hazatérhet Karcagra. A lehúzott redőnyök, a kikötött csengő is arról árulkodik, férje halála óta senki nem lakik ott.

„Hajaj, lesz majd itt nagy élet, ha Marcsika hazajön, sokan várják majd őt a kapuban, hogy elszámoljanak vele” – jósolta a közvetlen szomszédban lakó 18 éves Porok László.

„Az én nagymamám 15 millió forintját vitte a bankba, hogy ott fialtassa. Csakhogy a nagyit az ügyintéző a közvetlen szomszédunkban lakó korábbi fiókvezetőhöz, Marcsikához küldte, mert ő sokkal több kamatot fizet. Persze, jól becsapta Marcsika, pedig gyerekkora óta ismerte az apukámat” – mondta László.

A lap megtudta, Bróker Marcsi lányai, a kozmetikusként dolgozó Kriszta és a bolti eladó Erika az iskolás gyerekeik biztonsága miatt elköltöztek Karcagról. A lányok másfél év után a beszélőn találkoztak újra az édesanyjukkal, akinek a szabadulását most szorongva várják. Attól félnek, újra fellángolnak az indulatok.

„Tőlem aztán nem kell félnie Marcsikának, már nem érdekel engem se ő, se a pénz” – válaszolta röviden Bróker Marcsi sógora, aki 50 millió forintot adott az asszonynak, de sosem kapta vissza.

Bróker Marcsi a Kun-Mediátor Utazási Iroda vezetőjeként tizenöt éven át valójában piramis játékot épített, a botrány kirobbanásakor a Karib-tengeri Belize-be menekült. Három éve hozták haza. Ügyében még mindig nem született bírósági ítélet, ezért kiengedik, mert ítélet nélkül három évnél többet senki nem tölthet a rács mögött.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?