INSIDER

Dunai hajóbaleset: maga alatt van a Viking kapitánya, óvadékot fizetne

15 millióba kerülne a szabadulása, az ügyészség azonban fellebbezett. Most megszólalt a kapitány védője.
  • Szerző: Ripost

Egy hónapra letartóztatták Jurij C.-t, a Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitányát. A bíróság ugyanakkor megállapította, hogy a kapitány 15 millió forintos óvadék ellenében szabadlábra helyezhető, az ügyészség azonban fellebbezett. Egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz másodfokú döntés az ügyben. Amennyiben szabadlábra helyezik, nyomkövetőt kell viselnie és nem hagyhatja el Budapestet.A kapitányt védő dr. M. Tóth Balázs a Bors megkeresésére közölte: a kapitány kifejezte hajlandóságát az óvadék kifizetésére.

"Jurij C. 1975 óta hajózik a Dunán, megbízható, biztos családi hátterű ember. A bíróság az óvadék lehetőségével is azt kívánta kifejezésre juttatni, hogy meglátása szerint a gyanúsított személyi körülményei rendezettek, esetében nem szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése."

Az ügyvéd azt is közölte: a kapitány részvétét fejezi ki a hozzátartozóknak, és mindenkinek, aki érintett volt a balesetben, de továbbra is azt állítja, hogy nem követett el hibát a tömegbaleset idején. Ettől függetlenül lelkileg rendkívüli módon megviselik a történtek, kérdés, hogy egy ilyen tragédia feldolgozható-e valaha – tette hozzá a jogász.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?