INSIDER

Dunai hajótragédia: nem várt fordulat, ezért tett panaszt a Viking kapitánya

Nem ismerte el a bûncselekményt. Az is kiderült, hogy a hajóskapitány letartóztatását indítványozza az ügyészség.
  • Szerző: Ripost

"Ügyfelem a bűncselekményt nem ismerte el és panaszt tett a közölt gyanúsítás ellen" – közölte Tóth M. Gábor, a 35 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásával is meggyanúsított ukrán hajóskapitány jogi képviselője.Az ügyvéd azt is elmondta a 24.hu-nak, hogy védence nem tett vallomást, de így is sokáig elhúzódott a kihallgatás a papírmunkák miatt.

A Hableány sétahajó két hónappal ezelőtt, a Margit híd közelében süllyedt el, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A Hableányon 35-en utaztak, 33 koreai és a kéttagú magyar személyzet. A balesetet mindössze hét ember élte túl.

Az újabb gyanúsítás azt jelenti, hogy az ukrán férfit most már nemcsak gondatlanság miatt terheli a felelősség, hanem azért is, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget Hableányon tartózkodó 35 embernek a borzalmas baleset után, vagy azt teljesen elmulasztotta.

A halálos tömegszerencsétlenség ügyében a hajóskapitány letartóztatását indítványozza a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség, döntés szerdán születhet.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?