INSIDER

Egy hét alatt öt helyre tört be a próbaidős tolvaj – fotók

Hiába kapott többször is börtönbüntetést, nem bírt leállni a betörésekkel.
  • Szerző: Ripost

A munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező kiskunhalasi férfi korábbi börtönbüntetéséből feltételes kedvezménnyel szabadulva, ráadásul egy másik felfüggesztett büntetésének próbaideje alatt elhatározta, hogy megélhetését továbbra is lopásokból fogja biztosítani.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Május 22-én éjjel bemászott egy családi ház udvarára és ott előbb megrongálta a kültéri lámpát, majd a záratlan melléképületből sarokcsiszolót, fúrógépet, láncfűrészt lopott el. Ezután egy utcán parkoló személyautó mindkét ajtaját felfeszítette és mindössze egy 5 ezer forint értékű autósrádiót lopott el, további 80 ezer forintos rongálási kárt okozva az autó tulajdonosának.

Fotó: Ügyészség

Az ezt követő napokban egy másik családi ház oldalsó udvari ajtaján bement a konyhába és szeszesitalokat vitt ki a kerítéshez, a riasztóberendezés azonban jelzett, így a férfit tetten érték. Ez sem szegte kedvét, mert nem sokkal ezután, szintén éjjel, egy családi ház udvarából muskátlit lopott. A közelben járőröző rendőrök azonban elszámoltatták és lefoglalták a nála talált virágokat.

Utolsó áldozatánál többször is járt hívatlanul. Hogy bejusson az udvarba, letörte az alumínium kerítésléceket és az ott lezáratlanul parkoló gépkocsiból, korábban pedig a nyitott melléképületből szerszámokat lopott el. Ráadásul az autó akkumulátorát is kiszerelte és magával vitte. Következő éjjel a férfi felfeszítette az akkorra már lezárt melléképület ablakát védő rácsot és épp a műhelyben kutatott, amikor a kiskunhalasi járőrök felfigyeltek a kerítés mellé támasztott kerékpárjára, majd a menekülő sorozattolvajt elfogták.

Fotó: Ügyészség

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit többrendbeli, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a bíróság a korábbi büntetéseinek végrehajtását is rendelje el. A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

És ezeket olvastad már?