INSIDER

Egy kilométer hosszú a büfépult a Puskás Arénában

Két és fél év alatt épült fel az 1953-ban megnyitott Népstadion helyén, és ma az uruguayi világsztárok elleni válogatott meccsel avatjuk fel Magyarország új nemzeti stadionját, a Puskás Arénát.
  • Szerző: Ripost

A nyitómeccs szervezői már délután 4 órától várják a szurkolókat a Puskás Arénához. A stadion mellett most debütál a szurkolói falu is, ahol három helyszínen is lehet találkozni az MLSZ Szurkolói Klub kitelepüléseivel. A stadionon kívül, az F kapu mögötti területen számos játék, köztük footgolf, célba-rúgás, rúgáserősség-mérés és darts-foci is várja a kilátogató drukkereket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az arénán belül másfél órával a meccs előtt, fél hattól kezdődik a műsor: a házigazda Gundel Takács Gábor és a szülés után visszatérő Berkesi Judit lesz. A bemelegítés alatt a Soho Party zenél a már több tízezres tömegnek. Az MLSZ arról lapzártánkig nem adott ki információt, hogy lesz-e látványos tűzijáték vagy fény-show az arénában.

Fotó: Ripost/Szabolcs László

Autóstop lesz 15 órától az egész környéken

Óriási tömeg, 67 ezer ember érkezik péntek délután a Puskás Arénához, ezért már órákkal a stadionnyitó mérkőzés előtt lezárják az autósok elől a Kerepesi út-Thököly út-Hungária körút által határolt területet. A rendőrség kéri, hogy a résztvevők ne kocsival, hanem tömegközlekedéssel érkezzenek, hogy ne legyen akkora a dugó. A BKK bejelentette, hogy csúcsidei menetrend szerint jár majd a 2-es és a 4-es metró, sűrűbben közlekedik az 1-es villamos. Továbbá a 7E, a 8E, a 108E és a 133E jelzésű járat megáll majd a Reiner Frigyes Park és Stefánia út/Thököly út megállókban.

A mérkőzés idején az Ifjúság útját teljesen lezárják a gyalogos forgalom elől, így a Dózsa György és a Stefánia út között nem lesz átjárás.

Fotó: Facebook

16 órakor nyitják meg a Puskás Aréna kapuit, 17:30-kor kezdődik a hivatalos megnyitó, az Uruguay elleni barátságos mérkőzésre pedig 19 órától kerül sor. Az MLSZ azt kéri a szurkolóktól, hogy a gördülékenyebb bejutás érdekében folyamatosan érkezzenek a helyszínre, időben tájékozódjanak, hova szól a jegyük, és a belépőn látható térkép alapján célirányosan válasszák meg a bejutáshoz szükséges kaput. Az ottani ellenőrzéshez a belépő mellett készítsék elő a személyi igazolványukat is. A Puskás Arénába biztonsági okokból tilos bevinni esernyőt, profi fényképezőgépet, valamint A4-es méretnél nagyobb szatyrot, hátizsákot.

Puskás Aréna
Fotó: Facebook

A stadion számokban:

27 lift

38 lépcsőház

45 büfé

52 méternél magasabb épület

75 lakótelepi ház felhúzásához elegendő vasbeton

80 méter – legfeljebb ekkora távolságra van egy szurkoló a pályától

84 skybox, melyek férőhelye 12 és 60 fő között mozog

600 Full HD kijelző

1000 métert megközelíti a büfék pulthossza

1500 Access-pont létesült a teljes wifi-lefedettséghez

2000-en dolgoztak naponta az építkezésen

10 000 tonna acélszerkezet, amely 2 Erzsébet-hídnak felel meg

11 000 négyzetméter a küzdőtér területe

36 000 lámpatest

57 000 négyzetméter acél tetőszerkezet

64 107 szurkoló lehet jelen a 2020-as Eb budapesti mérkőzésein

65 114 drukker lehet jelen a nyitómérkőzésen

67 215 néző befogadására alkalmas a Puskás Aréna

78 000 a férőhelyek száma koncerten

16 toronydaru vett részt az építésben

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?