INSIDER

Egy kis magyar faluba jön a világhírű sztárzenekar

Sokan még mindig nem hiszik el, pedig igaz: a Szamossályi Falunapon lép fel a hetvenes évek meghatározó diszkózenekara, a Boney M. A hétszázötven lakosú falu mert nagyot álmodni, és nyert! Hatalmas bulira számítanak.
  • Szerző: Ripost

Július 15-én a szamossályi falunapon a legendás Boney M. ad koncertet. Nem csalás, nem ámítás: maga az énekesnő, Sheyla Bonnick személyes videoüzenetben invitálja az embereket a kis, román-ukrán határhoz közeli településre.

Végre nálunk is lesz idegenforgalom

– reménykedik az ötletadó, Biróné dr. Dienes Csilla polgármester. Májusban Szatmárnémetiben volt egy Boney M.- koncerten, ott jutott eszébe, hogy ez náluk is jól szólna. - Pont olyan volt, mint a hetvenes években! – meséli.

A falunapra minden évben sztárokat hívnak, tavaly Nótár Mary és a Neoton Família járt náluk, tavalyelőtt Bódi Guszti, Zoltán Erika és Pataky Attila. Csilla nem is érti, miért lepődött meg most mindenki, hiszen évek óta színvonalas programot szerveznek, hogy a falunap mindenki számára emlékezetes élmény legyen.

A programokat támogatás nélkül, a belépőjegyek árából fedezik, ami idén 1000 forint lesz. Négyezer vendégre számítanak jó idő esetén - ami egy 750 lelkes falunál óriási tömegnek számít... Idén először kivetítőket is rendeltek. A Boney M-nek egyetlen különleges kívánsága volt a technikai felszerelés és a külön öltöző mellett: egy üveg márkás francia pezsgőt kértek a koncert utánra.

Nagy sztárok voltak

A Boney M. 1975-ben alakult Nyugat-Németországban. Fénykorában az ABBA legnagyobb riválisának számított: olyan slágerekkel hódították meg a világot, mint a Daddy Cool, a Rasputin, a Ma Baker, a Rivers of Babylon vagy a Brown Girl in the Ring. Tíz évvel később egy sikertelen album után a banda feloszlott. Azóta az alapítók több különböző formációval járják a világot. Szamossályiba az egykori vokalista, a jamaikai származású Sheyla Bonnick érkezik Sounds Of Boney M. nevű együttesével.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?