INSIDER

Egy pesti fagyizóban kedvünkre válogathatunk a vakcinákból – Fotók

Elképesztő ötlettel állt elő egy fagyizó. Vakcinákról nevezték el különleges ízű fagylaltjaikat.
  • Szerző: Ripost

A koronavírus miatt már jó ideje korlátozásokkal és bezárásokkal kell élnünk. A járványhelyzet és az esős, rossz idő a fagyizók idei szezonját alaposan megviselte.

Ám van egy budapesti üzlethely, ahol különleges fagylaltokkal várják a vendégeket. Hasonlóan egy másik cukrászdához, ahol a süteményeket neveztek el a különböző vakcinákról, itt különleges vakcinafagyik közül lehet válogatni.

A vakcinafagyik megálmodója Barile Renato
Fotó: Metropol / Kovacs Judit

„Pár fajta fagylaltunkat a különböző gyógyszergyártók koronavírus elleni vakcináiról neveztünk el. Rengetegféle fagylaltunk van, 35-40 félét is felszolgálunk egyszerre. Próbáltunk olyan „vakcinafagylaltokat” kreálni, amik valami miatt jellemzőek a gyártó ország származási országára, tehát például a Sinopharm egy ázsiai ország ízeit idézi, ezért kókuszos és marakujás. A Johnson and Johnson egy amerikai sajttortás fagyi, a Pfizer egy kindercsokis fagyi, a Szputnyik egy alkoholos desszert, és az utolsó a Moderna, ami egy Snikers-szerű, mogyorós, karamellás fagyi” – mesélte Barile Renato, a Mester utcai I Love Gelato tulajdonosa a Metropolnak.

Fotó: Metropol / Kovacs Judit

Óriásit futottunk a közösségi médiában. Sokaknak tetszett, de sajnos voltak negatív kommentek is, de nem szerettem volna senkit sem megsérteni azzal, hogy a járványból viccet csinálok” – tette hozzá a fagyi- árus.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?