INSIDER

Egy pillanat alatt halt meg a kisfiú: hűtőszekrény okozhatta a halálát

Igazi dráma ez a szülőknek, akiktől a történtek miatt két gyermeküket is elvették. Sőt, a bíróság is ítélkezik majd felettük.
  • Szerző: Ripost

Terézt, az anyukát a mai napig rémképek gyötrik, amikor Ákoska halálának napjára gondol... A várandós asszony egyedül volt otthon hat gyerekével, amikor a 3 éves Ákost agyonütötte az áram 2015 júliusában Tiszavasváron. A kisfiú a hűtőszekrény közelében játszott, hozzáért az elektromos berendezés fémrészéhez, a következő pillanatban pedig már nem élt.

A mélyszegénységben élő család házába lopott áramot vezetett be egy arra járó lomis. Teréz egy centrifugát adott azért cserébe, hogy a házaló egy kampót akasztott a légvezetékre és két dróttal bevezette a lakásba az áramot. Majd a lakás folyosójára felszerelt egy konnektort, onnan vitték tovább a hosszabbítóval a lopott áramot. Bár a családfő nem örült a buherálásnak, végül azonban, hogy a gyerekek ne éljenek sötétben, beleegyezett.

A tragédiáért a szülőknek a Nyíregyházi Törvényszéken kell felelniük. Itt az anya korábban azt mondta, nagyon megbánta ami történt.

"Lelkifurdalásom van, azt a napot soha életemben nem felejtem el”  

 

– mondta korábban. Most a tárgyalás tanúk kihallgatásával folytatódott, a szülőket gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják.

– Nagyon szegény, de tisztességes emberekről van szó. Az apa, Gergely dolgozik, s mindent megtett azért, hogy a gyerekek enni tudjanak. Úgy tudom, most az ő anyjánál laknak. Két gyereket is elvett tőlük a tragédia után a gyámhatóság. Ákoska halála után nem sokkal született a kicsi baba, ő már nem lehetett az anyáé, és a másik kicsit is elvitték. Nagy büntetés ez nekik. Csak a négy nagyobb maradt velük. Nem tudom, mi lesz, ha a szülők börtönbe kerülnek – közölte a %%-tal egy utcabéli Tiszavasváron.

És ezeket olvastad már?