Létrehozva: 2019.09.04.

Egy szokatlan büntetést is beleírt a magyar horroranya ítéletébe a bíró

Már a kislánya születése előtt is lehetett tudni, hogy nem alkalmas az anyaságra K. C. Zsuzsanna, a halásztelki asszony, aki olyannyira bántalmazta és megrázta 4 hónapos kislányát, hogy a gyermek maradandó károsodást szenvedett. Mindenki közül egyedül az anyát büntették meg: 2 év felfüggesztettet kapott.

Vérvörös arccal szorongatta a férje kezét a Budapest Környéki bíróságon K. C. Zsuzsanna, akit a 4 hónapos kislánya bántalmazásáért minősített emberölési kísérlet miatt ítéltek el. A tárgyalóterem előtt pedig Zsuzsanna édesanyja sírdogált. Nem is annyira a büntetés fájt nekik, hiszen az asszony a betegsége miatt viszonylag enyhén, 2 év felfüggesztettel megúszott egy olyan bűncselekményt, amiért akár életfogytiglant is kaphatott volna. Hanem az, hogy a kis Szonja élete a történtek miatt tönkrement, és most már hivatalos verdikt is van arról, hogy Zsuzsannának soha többé nem lehet gyermeke.

Fotó: Markovics Gábor

„Az anyának szembe kell néznie azzal, hogy elrontotta a saját és a gyermeke életét, és el kell fogadnia, hogy a gyereknevelés nem az ő területe” – fogalmazott dr. Szegedi Gyöngyvér bírónő. Az ítéletben azt is rögzítette: ha az asszonynak valaha még egy gyermeke születik, azt is el kell venni tőle.

Betegsége miatt csak durván tud a gyerekhez nyúlni

Nem véletlen döntött így a bíróság. Zsuzsanna 2003 óta pszichiátriai betegségben szenved, melyre folyamatosan gyógyszereket szed. Betegségét egy születéskori idegrendszeri sérülés okozza, és meghatározza az egész személyiségét. Érzelmi élete sekélyes, a legfontosabb számára saját maga, és hajlamos történeteket költeni annak érdekében, hogy minél jobb színben tüntesse fel magát. Emellett robbanékony, és agresszivitásra is képes. A bírósági tárgyalás alatt a szakértők sokat vitáztak azon, hogy szabad lett e volna eleve gyermeket vállalnia, mivel kiderült: még a finom mozdulatokra is képtelen.

„Számomra már a fogantatás körülményei is felelőtlenségre vallanak. Zsuzsanna lecsökkenti a gyógyszerei dózisát, mert gyermeket szeretnének, emiatt rosszul lesz, és kórházba kerül. Hétvégenként azonban hazajárhat, így fogan meg a kislány. Ez nem felelős gyermekvállalás” – jelentette ki a bírónő.

Folyamatosan bántalmazta a babát

Szonja egészségesen született, azonban alig volt 4 hónapos, amikor élet és halál között került a kórházba. A szülők azért hívtak mentőt, mert elalélt és hörgött. Előző hajnalban, amikor sírt, az anyja ment be hozzá, és megrázta, valamint bántalmazta. Nem először: a kis Szonja egyik bordája is el volt törve, a korábbi eset nagyjából 1 hónappal azelőtt, tehát 3 hónaposan történt. Most pedig a bal alkarján, valamint a nyakszirtjén volt egy kombinált koponyatörés, emellett agyzúzódást és retinabevérzést is elszenvedett.

„A kislányt egész életében gondozni kell, mesterségesen fogják táplálni. Nincs esélye meggyógyulni, az állapota csak rosszabbodhat, akár meg is halhat” – hangoztak el a szomorú tények.

Fotó: Markovics Gábor

Zsuzsanna végig tagadott mindent, most az utolsó szó jogán is csak annyit mondott: mindent nagyon sajnál.

„Nagyon megviselték őt és az egész családot is a történtek, örülünk, hogy végre pont került ennek az ügynek a végére. A kislányt pedig rendszeresen látogatják” – árulta el dr. Pápay Szabolcs, Zsuzsanna ügyvédje.

Megelőzhető lett volna?

A tárgyaláson kiderült: az asszony körül lévő emberek, sőt még a védőnő is tudott a problémájáról, és együtt próbáltak felkészülni a zökkenőmentes gyermeknevelésre.

A szerdai Ripost napilapban olvashatók a további megdöbbentő részletek arról, mik történtek a felkészülés alatt a később horroranyává változó nővel...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sokkoló fotók: felismerhetetlen lett Magnum, Tom Selleck

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

"Hiába kiabáltam, hogy állítsák meg" – piroson tekert át a hároméves kecskeméti kislány

mandiner.hu

Van egy sokkal találóbb kifejezés erre a mocskos, alávaló, szemét gazemberre

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

mandiner.hu

Nem volt jókedvében Jürgen Klopp, elmondta a véleményét Szoboszlairól is a vesztes meccs után

origo.hu

Sejtelmesen üzent Stana Alexandra

mindmegette.hu

7 isteni finom sós palacsinta, amit imádni fog a család

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

A fagyok is visszatérhetnek: drasztikus lehűléssel ér véget az áprilisi nyár

INSIDER

Borzalom Kiskunhalason: lángoló ruhában ült az ágyán a nyugdíjas asztalos, döbbenet, hogyan mentették meg az életét

INSIDER

„Itt leszel a szívünkben örökké!” – rengetegen gyászolják a tragikusan fiatalon elhunyt Pál Tomit

INSIDER

„Láttam, hogy imbolyog, leült a székre, hirtelen előrezuhant, nem vett levegőt” - öt órán át küzdöttek Zsuzsi életéért, mindhiába