INSIDER

Egyelőre hatalmas a zűrzavar a boltokban az idősávok miatt

Kilenc előtt a nyugdíjasokat várakoztatták, kilenc után a fiatalabbakat tartóztatták fel a boltokban, pedig csütörtök 0 órától eltörölték itthon a 65 év felettieknek fenntartott idősávot.
  • Szerző: Ripost

„Mi még nem kaptunk értesítést, és a főnök sem szólt, addig nem engedhetünk be reggel 9 után 65 év alattiakat” - mondta munkatársunknak egy élelmiszerbolt biztonsági őre. Bár csütörtökön 0 órától már bármelyik korosztály bármikor vásárolhat, reggel még hatalmas volt a kavarodás az üzletekben. Egyik olvasónk videót is küldött, azt sérelmezve, hogy az élelmiszerboltba sem engedték be fél 10-kor, pedig az idősávot az éjfélkor életbe lépett jogszabályok eltörölték.

Az internetezők mind egyszerre sóhajtottak fel, hogy megszűnt az időkorlát. „Végre nem kell sírógörcsöt kapnom, ha délelőtt 10-kor égetem oda az utolsó tasak rizst” – kommentálta valaki az idősáv végét.

Vannak azonban olyanok is, akik még hajbakaptak azon, hogy vége vagy sem. „Még nem szűnt meg” – írta valaki csütörtök reggel. „De igen!” – tromfolták le.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?