Létrehozva: 2019.11.08.

Egymilliót követelnek Erzsébettől fia hamvaiért

Utolsó erejével próbált segítséget kérni édesanyjától Kovács Krisztián Sándor, de már nem sikerült: rosszul lett és meghalt ausztriai albérletében. Tíz napig senki nem nyitotta rá a lakást, pedig édesanyja szólt a rendőröknek. A gyászoló anyának kellett bizonyítania, hogy az ő fia az elhunyt – aztán kapott egy közel egymillió forintos számlát, és amíg nem fizet, nem hozhatja haza fia hamvait.

Kovács Krisztián Sándor és az édesanyja, Erzsébet szoros kapcsolatban álltak: hiába lakott a 40 éves férfi az ausztriai Gallspachban, mégis szinte minden nap beszélt a mamájával. Amióta pedig gondok voltak az egészségével, még gyakrabban.

Nem fizették utána a biztosítást

„Kezdetben a vendéglátóiparban dolgozott, majd letette a targoncavezetői vizsgát. Nagyon örült, mert ez nem idénymunka, és kiegyensúlyozottabban keresett volna vele” – mesélte a kétségbeesett édesanya a Ripost-nak.

„Egy céggel egyéves szerződést kötöttek, úgy tűnt, minden rendben van. Szeptemberben azonban megbetegedett, és az orvos kórházba utalta. Ott derült ki, hogy nem fizették utána a társadalom-biztosítást. Amikor pedig szólni mert emiatt, elbocsátották. Hazament és lábadozott, épp ügyvédet keresett, hogy az igazát bebizonyítsa, és megbírságolják a céget. Munkát is keresett, több helyre beadta az önéletrajzát. Amikor utoljára beszéltem vele, optimista volt: „Előre kell nézni, anyukám”mondogatta. Ám azt is, hogy nincs túl jól, nyomást érez a szívénél, nem kap levegőt. „Biztos csak a front miatt van” – nyugtatott.„

Bántja az anyát, hogy letette a telefont

Két nap múlva Krisztián ismét telefonált. Ám éppen akkor valaki csöngetett is. „Várj egy percet, kérlek, kiszaladok, és utána visszahívlak” – szólt bele a telefonba Erzsébet.

„Nem is válaszolt, csak bontotta a vonalat, de utána már hiába hívtam vissza, nem vette fel senki. Másnapra már ki volt kapcsolva a telefonja” – csuklott el a gyászoló anya hangja.

„Tudtam, hogy baj van, azonnal a rendőrségre mentem. Keszthelyen viszont azt a választ kaptam, hogy nem kereshetnek eltűntként egy 40 éves férfit, csak mert nem éri el az anyukája. Sanyi barátai segítettek, keresni kezdték őt a Facebookon.„

Közel tíz nap múltán a társasház lakóinak a nyomására Sándor főbérlője kinyitotta a lakását. A környéken élők azért intézkedtek, mert orrfacsaró szagok áradtak a garzonból. A férfi az ágya mellett holtan feküdt a földön. Teste olyannyira bomlásnak indult, hogy már nem lehetett azonosítani, így Erzsébetnek Gallspachba kellett utaznia, hogy igazolja: tényleg az ő fia halt meg.

Még a lakás kaucióját se kapta meg

„DNS-mintát vettek tőlem, és összevetették a holttestével. Amikor kiderült, hogy rokonok vagyunk, benyújtották a számlát: 2670 eurót, tehát közel egymillió forintot kell fizetnem, ha meg akarom kapni a hamvait. Mindent felszámítottak: a boncolást, a DNS-mintavételt, még a selyempárnát is, amit a feje alá tettek, amikor elhamvasztották” – sorolta Erzsébet.

„Rokkantnyugdíjasként persze fogalmam sincs, hogyan fizetem ezt ki. Az összeg felét Sanyi barátai már összeadták, a másik felére gyűjtünk. Mivel a fiam nem dolgozott a betegsége miatt, felélte minden pénzét. Abban bíztam, hogy a kauciót, amit a lakásra fizetett, visszakaphatom, de a főbérlő mutatott egy papírt, miszerint visszafizette a 700 eurót Sanyinak. Miért fizette volna vissza? Szerintem az a papír hamisítvány. Megmutattunk a rendőröknek, de nem törődtek vele. Nekem nincs más vágyam, csak hogy hazahozhassam a fiam, hogy a sok hercehurca után végre magyar földben nyugodhasson.„

Infarktusa lehetett

Bár a boncolás hivatalos eredménye még nincs meg, így Erzsébet nem tudja, miben halt meg a fia, mindaz, amire halála előtt panaszkodott, szívinfarktusra utal.

„A szívinfarktust sokaknál megelőzi néhány figyelmeztető, intő jel órákkal vagy akár napokkal, hetekkel előbb. Ilyen a nyomásérzés a mellkasban, a mellkasi vagy a mellkasból kisugárzó, fájdalommal együtt jelentkező légszomj, a hányinger, az izzadás, a gyengeség. Ezekre a tünetekre feltétlenül oda kell figyelni és azonnal orvoshoz kell fordulni„ – nyilatkozta az Egészségkalauznak Dr. Vaskó Péter, a Kardioközpont kardiológusa.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Vízhordó melltartó, öngyújtós parfüm, és a nagymellű felszolgálók légitársasága - ez mind igaz

origo.hu

Oroszország háborús üzenetet küldött Izraelnek és Iránnak

borsonline.hu

Újabb sztárpár talált egymásra, mindenki őket nézte a verseny alatt

vg.hu

Már csak a csoda segíthet: Varga Mihály rossz hírt közölt a nyugdíjasokkal – lehetett sejteni, hogy ez lesz

metropol.hu

„Szülők lettünk” – Agárdi Szilvi hatalmas bejelentést tett, röpködnek a gratulációk

magyarnemzet.hu

A DatAdat által pénzelt cég segíthette Magyar Péter rendezvényét

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

mindmegette.hu

Kétéves lett Rácz Jenőék kislánya - megható sorokkal köszöntötték a szülei Kamillát

ripost.hu

Szórj szódabikarbónát a küszöbhöz, fantasztikus lesz a hatás

ripost.hu

Rékasi Károly olyan keményen beszólt Németh Kristófnak, hogy csak kapkodjuk a fejünket

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

Még több riasztást kapott az ország, erre az időjárásra senki nem számított!

INSIDER

Dől a füst: felcsaptak a lángok Budapesten, kigyulladt egy tízemeletes

INSIDER

A fagyok is visszatérhetnek: drasztikus lehűléssel ér véget az áprilisi nyár

INSIDER

Borzalom Kiskunhalason: lángoló ruhában ült az ágyán a nyugdíjas asztalos, döbbenet, hogyan mentették meg az életét