INSIDER

Sokkoló poszt a magyar gyermekorvostól: Egyre több a koronavírusos gyerek

Lassan két hete otthon vannak az óvodás és az iskolás gyerekek is, úgy tűnik, a járvány nem csitul a körükben: az egyik háziorvosi rendelő jelentése szerint egyre több a koronavírusos gyerek.
  • Szerző: Ripost

Egyre több a koronavírusos gyerek

Tombol a koronavírus brit mutációja hazánkban is: a fertőzöttek száma stabilan magasan jár, és sajnos egyre több ember veszíti életét naponta a kegyetlen vírus miatt. Szlávik János, a Dél-pesti Centrum Kórház infektológusa nemrég kiemelte: a megbetegedettek átlagéletkora mintegy 5 évvel csökkent, ami mögött valószínűleg az áll, hogy az idősebbek nagy része már megkapta az oltást, másrészt pedig a brit mutáció agresszívabb és gyorsabban is terjed.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Egyre több a koronavírusos gyerek

Egyre több gyermek kapja el a koronavírust és szenved annak tüneteitől, vagy az utólag jelentkező sokszervi gyulladástól (Fotó: Semmelweis Egyetem)

Sajnos a gyerekek közül is egyre többen érintettek és betegszenek meg: a napokban látott napvilágot a hír, hogy már csecsemők is kezelésre szorulnak, és sajnos egyre több kiskorú kerül lélegeztető-gépre.

A Normafán lévő gyermekrendelő is figyelmeztet

Azt pedig, hogy a járvány egyre jobban terjed, a Normafa Gyermekrendelő is alátámasztja: nemrég tettek közzé egy beszédes fotót, ami feltehetőleg a számítógépes nyilvántartásukról készült. Ennek tanúsága szerint három nap alatt tucatnyi kisgyermekről derült ki, hogy koronavírusos.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?