INSIDER

„El kellett búcsúznom a kórházi ágyon a kislányomtól” – mondta a magyar apuka

Családi vita miatt szurkálta össze unokatestvére Attilát egy parkolóban. A brutális támadás túlélője részletesen mesélt a történtekről a Ripost-nak.

Megdöbbentő eseményekről számolt be a Nyíregyházán élő Lakatos Attila a -nak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Visszaemlékezni is rossz

– kezdte lapunknak Attila.

Az unokatesóm hívott, hogy szeretne velem találkozni, így a helyi áruház parkolójában vártam rá az öcsémmel és egy barátommal. Ekkor még nem tudtam, hogy ők mentik majd meg az életemet…

– sóhajt fel, majd folytatja a történetet.

Fotó: Lakatos Attila

Amikor kezet akartam rázni Robival, kést rántott és gyomron szúrt. A másik unokatesóm elővett egy bozótvágót, amivel fejen akarta vágni a mellettem állót, de sikerült elugrania, így nem lett baja… Megfordultam, hogy elmenjünk, de Robi újra szúrt, 8 és fél centi mélyen a hátamba döfte a kést, eltalálva a tüdőmet. Újra szúrni akart, ám a mellettem álló fiúk rákiabálva leállították, így végül elhajtottak, miközben ömlött belőlem a vér…”

Három orvos küzdött az életéért

Attilát az öccse vitte kórházba, ahol azonnal életmentő műtétet hajtottak rajta végre.

Három napot voltam kómában, két hetet az intenzíven. Az volt a legdurvább, amikor a három orvos egyike közölte, nem biztos, hogy meg tudnak menteni, köszönjek el a kislányomtól és a családomtól. Én pedig elköszöntem…

Fotó: Lakatos Attila

Családi vita miatt történt a késelés

A műtét jól sikerült, Attila felépült, és felidézte a vérontás előzményeit.

„Nem sokkal a késelés előtt meghalt a szeretett bátyám. A virrasztáson Attila és Robi is ott volt, de nem csak a tiszteletüket rótták le, ellopták a halott testvérem értékeit. Amikor ezt megtudtam, üzentem nekik, hogy meg lesznek verve. Gondolom, ezt akarták megelőzni a támadással.”

Attila próbálja elfelejteni a 2016-ban történteket, amikért Robit 10, a másik unokatestvért 9 év börtönre ítélte most a bíróság.

Hazugság lenne az egész?

„Az egész egy felépített hazugság”

– kezdte Robi élettársa.

„A sértett hívta találkozóra a két fiút és nem fordítva. Attila odasétált a sértetthez, aki kést rántott és megvágta az arcát. Ekkor Attila a kocsihoz ment, de az autóból látták, hogy a sértett hasba szúrja magát. Hogy a hátán miként lett szúrt seb, azt nem tudni… De bármi kitelik tőle!”

Újratárgyaltatnák az ügyet

A börtönben ülők rokonai felkeresték a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesületet.

„Az iratok alapján alkotmányi panaszt tettünk az ügyben, hogy semmisítsék meg az ítéletet. Arra hivatkoztunk, hogy az állítólagos támadókat a rokoni kapcsolat miatt megilleti a mentelmi jog, így nem lettek volna kötelesek vallomást tenni, ám erről őket senki sem tájékoztatta”

– közölte Vidák Aladár elnök.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?