INSIDER

„Elárulta a gyilkos, hova rejtette el Pisti holttestét” – megszólalt a gyászoló édesapa

Tizenegy évig bízott a csodában Gergely István családja, de sajnos valószínű: a 2009-ben eltűnt férfi szörnyű gyilkosság áldozata lett.
  • Szerző: Ripost

2009 óta járja a poklot Gergely István családja. Az akkor 30 éves férfit egy júliusi estén látták utoljára, utána nyomtalanul eltűnt. Családja – bár egy pillanatra sem adta fel a reményt – a napokban szörnyű hírt kapott: valószínűleg Istvánt gyilkolhatták meg Csongrádban 11 évvel ezelőtt. Gyilkosa felfedte, hová rejtette el a holttestet, azóta a rendőrség a település több pontján is helyszínelt, kutatott – eddig eredmény­te­lenül.

A 30 éves István Csongrádba költözött, ahol csatornázási munkákat végzett. 2009. július 2-án rejtélyes módon eltűnt: este szórakozni indult, de két barátjánál kicsit tovább maradt a buliban, ahol össze­ismerkedett pár helyivel. Az este végén taxit hívott, azonban ab­ba már nem szállt be. Családtagjai ekkor hallottak utoljára a férfiról.

„Azonnal keresni kezdtük, az első napokban a mobilja kicsöngött, de később már nem lehetett elérni” – mondta még 2015-ben a Borsnak a férfi testvére, Erik. A család mindent megtett, magánnyomozót is fogadtak, a rendőrséggel és csoportosan is keresték, eredménytelenül.

Évekig szinte semmit nem tudtak Istvánról, aztán felcsillant a remény, ugyanis azt a hírt kapták, hogy többször is látták a férfit Debrecenben. Végül ezekről a híresztelésekről is bebizonyosodott, hogy hamisak.

A napokban aztán tragikus hírt kaptak: a rendőrség hétfőn hatalmas erőkkel vonult ki a Tisza partjára, a helyiek által Györfösnek nevezett településrészre, miután egy férfi bevallotta, hogy 2009-ben meggyilkolt valakit, a testet pedig egy barátja segítségével elásta.

„Igen, sajnos valószínűleg Istvánról van szó” – mondta a Borsnak a férfi megtört édesapja. A családot Hollandiában érte a sokkoló hír, már beszéltek a rendőrökkel. „Ahogy biztosat tudunk, hazajövünk, DNS-mintát vesznek majd tőlünk. Állítólag a férfi be­vallotta, hova rejtette a testet, azt azonban még nem találták meg” – mondta a gyászoló apa.

Úgy tudni, a tettes társa szólhatta el magát, aki segédkezett a holttest eltüntetésében. Ez alapján találták meg a gyilkost, aki bevallotta tettét.

A. Miklósra fényes nappal, az utcán csaptak le a rendőrök. Kihallgatásán el­mondta, hogy össze­vitat­­­koz­tak, majd agyon­verte áldozatát.

„El sem tudjuk képzelni, min vitatkozhattak össze. Pisti a világ legjobb természetű embere volt, soha egy ag­resszív vagy bántó megjegyzést sem tett senkire, sőt in­kább túlzottan jó és kedves volt az em­be­rekkel” – mondta István édesanyja.

A rendőrség őri­zetbe vette a 35 éves A. Miklóst, akinek kezdeményezték le­tartóztatását, ese­tében fennáll a szökés vagy elrej­tőzés veszélye. A család szeretne egy­szer a tettes szemébe nézni.

És ezeket olvastad már?