INSIDER

Elefántok, zsiráfok, zebrák... Autós szafari nyit szerdán Magyarországon!

Kényszer szülte az ötletet: látogatható Szadán Magyarország első és egyetlen autós szafariparkja. Az érdeklődés akkora, hogy az első héten már beteltek az időpontok – mondta ifj. Richter József, a park megálmodója. A Ripost még a nyitás előtt járt ott.
  • Szerző: Ripost

A szafaripark ifj. Richter József cirkuszigazgatónak régi nagy álma volt, és most a koronavírus-járvány kikényszerítette a megvalósítását. A cirkuszok ugyanis bezártak, ám az állatokat etetni kell, a takarmány pedig nem két fillér.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László/Ripost

A Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz azonban nem adománygyűjtésbe kezdett, hanem kitalálta, hogyan nyújthat attrakciót a járványveszély idején. Ehhez találtak egy szép területet közel a fővároshoz, Szadán.

A koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került Magyar Nemzeti Cirkusz és Richter Flórián cirkusz állatait lehet itt megtekinteni Szadán. (Fotó: Sulyok László/Ripost)

„Mindent megteszünk a biztonság érdekében, el akartuk kerülni a tömeget, ezért vezettük be az előzetes regisztrációt” – magyarázta a -nak ifj. Richter József.

Mint a külföldi szafariparkokban, itt is szabadon vannak az állatok és a látogatók közöttük autózhatnak.

Fotó: Sulyok László/Ripost

Egy 5 hektáros területet járhatnak be a családok a saját autójukkal.

A cirkusz munkatársai próbálták ki, hogyan fogadják az állatok az autós látogatókat, a park ma nyit. (Fotó: Magyar Nemzeti Cirkusz)

„Az út egy másfél kilométeres szakaszon vezet végig, csak a kijelölt útvonalon szabad haladni, legfeljebb 5 km/órás sebességgel” – tájékoztatott a cirkuszigazgató.

Láthatunk zsiráfokat és elefántokat is. (Fotó: Sulyok László/Ripost)

Nyitott kabrióval és 9 utasnál többet szállító járművel nem szabad az állatok közé hajtani.

(Fotó: Sulyok László/Ripost)

Egyes helyeken viszont lehúzhatják a látogatók az ablakot és etethetik az állatokat, de csak a pénztárnál vásárolt zoo-csemegével. Egy kijelölt helyen pár percre ki is lehet szállni az autóból.

A szafariparkban a két cirkusz mintegy száz állata sétálgat és várja az autós látogatókat (Fotó: Sulyok László/Ripos)

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?