INSIDER

Megszólalt a szakértő: éles a féltonnás angyalföldi gigabomba – videó

500 kilós II. világháborús amerikai légibombát találtak Angyalföldön. A szerkezet hatástalanításához 500 méter sugarú körben kell kiüríteni az épületeket.
  • Szerző:

Elképesztő pusztításra lehet képes az 500 kilós II. világháborús amerikai gigabomba, amit Angyalföldön találtak és most csütörtökön próbálnak meg hatástalanítani a tűzszerészek.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Második világháborús bomba a XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában egy építkezésen a hatástalanítás napján, 2021. július 29-én. Az 500 kilogrammos légibomba egy zárt építési területen, földmunkák közben került elő. A tűzszerészek várhatóan délelőtt kezdik meg a műveletet, amelynek idejére a környéket mintegy 500 méteres sugarú körben lezárják és kiürítik.
MTI/Mihádák Zoltán
Fotó: mti

A helyszínen Gajdos Milán, a Tűzszerész és hadihajós ezred hadnagya nyilatkozott a Metropolnak.

A rendőrség a Béke utca, a Tahi utca, a Tatai utca és a Kámfor utca által határolt területet ürítette ki és zárta le az 500 kilós gigabomba hatástalanítása miatt. A XIII. kerületben a lezárások idején három iskola és két idősek klubja működik befogadóhelyként. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a hatósági zárás a 14-es villamos, a 20E, a 30-as, a 230-as, a 30A, valamint a 105-ös és a 178-as autóbusz közlekedését érinti.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?