INSIDER

Elesett Budapest! Évek óta nem tapasztalt káosz a fővárosban – fotók

Sokkoló felvételeket kaptunk a fővárosból, ahol még a közlekedési lámpák sem működnek.
  • Szerző: Ripost

Éjjel megérkeztek a zivatarok az országba, a viharokat jégeső és a legtöbb helyen jelentős csapadék kíséri, a csatornák nem mindenhol bírják a hirtelen jött vizet elnyelni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Ripost olvasói fotó

A fővárosban káosz uralkodik: az utcákon megállt a víz, több BKK-járat közlekedése jelentősen megváltozott, mindeközben az autósok dolga sem könnyebb, hiszen a információi szerint a közlekedési lámpák sem működnek és a megszokottnál nagyobb dugóban áll a város. Ráadásul sehol sincs kint műszaki hibaelhárító vagy egy rendőr, aki irányítaná a forgalmat.

Nem működnek a közlekedési lámpák
Fotó: Ripost olvasói fotó

A Metropol megtudta, hogy az Andrássy út és az Izabella utca kereszteződésében baleset is történt, ezen a részen sem működtek a közlekedési lámpák.

Fotó: Keresztesi Balázs/Metropol

Fotó: Keresztesi Balázs/Metropol

Rövid idő alatt mintegy ötven helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit Budapesten és Pest megyében a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt már kora reggel – mondta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek.

Fotó: Keresztesi Balázs/Metropol

A katasztrófavédelem hivatásos és önkéntes egységeit leszakadt faágak eltávolításához és vízzel elöntött pincék, garázsok, alagsorok kiszivattyúzásához riasztották.

Fotó: Ripost olvasói fotó

A legtöbb bejelentés eddig Szigetszentmiklósról, Törökbálintról, valamint a főváros V., VI. és VII. kerületéből érkezett. Jelenleg is felhőszakadás miatt van narancsriasztás érvényben. A legtöbb riasztás a fővárosból és Pest megyéből érkezik.

Fotó: Máté Krisztián / Ripost

Vasárnap 175 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. Az esetek kétharmadánál okoztak problémát kidőlt fák, leszakadt faágak, amelyek utakra, házakra, elektromos vezetékekre dőltek. Az elmúlt nap 8 épületben keletkezett kár, 43 helyszínen pedig pincékben, alagsorokban összegyűlt esővízhez riasztották a tűzoltókat.

Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével mindenhol okozott károkat a vasárnapi vihar. Győr-Moson-Sopron megyében, Dunakilitin több épület is beázott. Borsod megyében, Jósvafőn kilépett a medréből a Baradla patak a sok eső miatt. A tűzoltók a helyiekkel ötezer homokzsákot helyeztek el. Kapuváron családi házba csapott a villám, 5 négyzetméteren megrongálta a tetőt – ismertette a részleteket a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?