INSIDER

Életet mentett a hallássérült üzenete

Arra lett figyelmes egy hallássérült, hogy a vasút melletti árokban fekszik egy idős nő, gyorsan posztot tett közzé vasárnap délután.
  • Szerző: Ripost

“Valaki felhívná a mentőket?” – írta a hallássérült lány a neten. A bejegyzést látta egy pilisjászfalui polgárőr, ő szólt a piliscsabai polgárőrségnek.

„Nem voltam szolgálatban, de 3-4 percen belül elindultam. Amíg lehetett, autóval mentem, majd gyalog folytattam a keresést a sínpálya mellett„ – mondta el a -nak Simon Gyula polgárőr.

Fotó: Piliscsabai Polgárőr Egyesület

Hamarosan meg is találta az idős nőt ott, ahol a lány mondta, a Pázmáneum megálló közelében.

Fotó: Piliscsabai Polgárőr Egyesület

 

„A néni magánál volt, halkan kért segítséget, gyorsan értesítettem a mentőket és a rendőrséget” – tette hozzá. „Az egyik rendőrnél volt meleg tea, azzal itattuk.„

Fotó: Piliscsabai Polgárőr Egyesület

 

Mint kiderült: a 80 éves néni egyedül él, reggel vásárolni indult, de valószínűleg leesett a magas töltésen és nem tudott felkelni. A kerekes bevásárlótáska fent maradt a töltésen, abban volt a telefonja. Életét a különös bejelentés és a polgárőr gyors reakciója mentette meg.

Fotó: Piliscsabai Polgárőr Egyesület

 

Segíthetett volna a Kontakt

Mint ahogy a beszámolt róla, van siket és hallássérült emberek számára egy 12 órás ingyenes jelnyelvi tolmácsszolgálat, amit használhatnak, amikor telefonálni szeretnének. A Kontakt applikáció segítségével egy kattintás, és a képernyőn megjelenik egy jelnyelvi tolmács, aki segít lebonyolítani a telefonbeszélgetést.

 

És ezeket olvastad már?