Létrehozva: 2021.01.08.

Életmentő terápiával gyógyít covidosokat a 7 gyerekes doktornő

Azonnali antibiotikum-kúra és vérhígító. Ezzel a sokszor életmentőnek bizonyuló terápiával kezdi szinte minden koronavírusos betege kezelését Dr. Mangó Gabriella. A közkedvelt, hét gyermekes háziorvos tanácsait már tízezrek követik a legnagyobb közösségi portálon. Az Év Praxisa díjat is elnyert doktornő most a Ripostnak nyilatkozott.

Ha így megy tovább, Dr. Mangó Gabriella hamarosan a „legkedveltebb háziorvos” címet is elnyeri. Nagyon sokan szeretik a doktornőt kedvessége és hasznos tanácsai miatt. Akad aki kitüntetést adományozna neki, más pedig, hogy kitartásra buzdítsa minden nap küld neki egy viccet.

Magukra vannak hagyva, akik otthon gyógyulnak

Talán a koronavírus-fertőzés egyik legnehezebb része, hogy az otthon lábadozóknak egyedül kell legyűrniük a kórt, hiszen sem a családtagjaikkal, sem az orvosukkal nem találkozhatnak a fertőzés veszélye miatt. Ám, mivel még a kezdetben enyhe tünetekkel járó betegség is fordulhat pár nap után rosszabbra, sőt, akár életveszélyessé is válhat, nagyon fontos, hogy a kezdetektől konzultáljunk a háziorvosunkkal, vagy szakemberrel. Dr. Mangó Gabriella egyszerre két háziorvosi körzetet is ellát és tavasz óta igyekszik segíteni minden koronavírusos-, vagy egészségét óvó embert, aki hozzá fordul segítségért.

Fotó: dr. Mangó Gabriella

Úgy legyengül a szervezet, hogy azonnal támadnak a baktériumok

„A Dr. Mangó Gabriella Facebook oldalon még tavasszal indítottam a koronavírusról szóló napi posztjaimat, bár akkor még jóval kevesebb volt a beteg. Azt tapasztaltam, hogy hiányzik az embereknek a kapaszkodó, az információ, hogyha megbetegszenek mit csináljanak. De az is érdekli őket, hogy hogyan tudják megelőzni a betegséget.” – emelte ki lapunknak a doktornő.

”Ám tavasz óta sok minden változott. Kezdetben még azt gondoltuk: teljesen felesleges antibiotikumot adni a betegeknek, hiszen az vírusra nem hat. Azóta azonban kiderült: a koronavírus olyan szinten legyengíti a szervezetet, hogy a bennünk normálisan “kézben tartott” baktériumok azonnal támadnak. Ebből tüdőgyulladás, vagy más életveszélyes szövődmény is kialakulhat. Ezért az én protokollom ma már az, hogy azonnal szedni kell az antibiotikumot, ahogy a vírus tünetei megjelennek” – emelte ki Dr. Mangó Gabriella, majd azt is hozzátette: e mellé természetesen javasolja a megfelelő probiotikum kúrát is, valamint vérhígító szedését is legalább egy hónapig. Így megelőzhetőnek tartja a citokin-vihart és a covidban sokszor előforduló embolizációt is – hangsúlyozza a doktornő.

Illusztráció Fotó: Shutterstock

Csak 6 koronás betege került kórházba a 160-ból

Dr. Mangó Gabriella két háziorvosi körzetében 2400 emberért felelős.

„A praxisomban eddig kb. 160 koronavírusos betegem volt. Amire nagyon büszke vagyok, hogy közülük körülbelül 30-35 betegnek volt súlyosabb, „kórház-közeli” az állapota és csak hatan kerültek kórházba. Sajnos nyolcan meghaltak. Volt aki több napig próbálta otthon, egyedül leküzdeni a lázas állapotát, a „megfázást”. Nem gondolta, hogy „korona”. Amikor jelentkezett nálam, már olyan súlyos állapotban volt, hogy azonnal kórházba kellett utalni. Talán nagyobb esélye lett volna túlélni a fertőzést, ha időben kiderül: Covid” – emelte ki a doktornő.

A doktornő hét gyermekével és férjével Fotó: dr. Mangó Gabriella

„Egyedül karácsonykor kapcsoltam ki a telefont”

A járvány fellángolásával Dr. Mangó Gabriella munkája is megszaporodott: Facebook oldalát több, mint 18 ezren követik, az oldalnak átlagosan 1,4 milliós elérése van.

„Ez nagy felelősség, óriási feladat, de az emberek jó része végtelenül kedves, és hálás a tanácsokért, segítségért. Rengeteg köszönő üzenetet kapok, sőt fotókat a felgyógyult nagyikról és papikról. Megkerestek pszichológusok is, hogy foglalkozzunk a járvány lelki oldalával, legyek tanácsadó az oldalunkon, így elindult az SOS korona nevű oldal is” – sorolta a doktornő, aki csak karácsonykor kapcsolta ki a mobilját.

Megkapta az Év Praxisa díjat is

Dr. Mangó Gabriella két háziorvosi praxist is visz Gyöngyösön, mellette természetgyógyászként is dolgozik. 2014-ben Richter Aranyanyu díjas lett, a Ridikül Magazin különdíját nyerte el. 2017-ben pedig munkatársaival együtt megkapta az Év Praxisa díjat is. 2018-ban Egészséghős kitüntető címet nyert. Ő maga egyébként nem kevesebb, mint hét gyermek édesanyja, író, költő. Munkája kapcsán meggyőződése, hogy az embert, mint egészet kell gyógyítani, széles látókörének köszönhető az is, hogy egy vállfájdalomból gyorsan eljutott a leukémia diagnózisáig és ezzel megmentette a páciense életét.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország a front több pontján előretört, Ukrajna katonai toborzást indított

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

ripost.hu

Utolsó óráit családjával töltötte, elhunyt a legendás zenész

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

mindmegette.hu

Íme a tavasz legfinomabb étele: egyszerű és olcsó alapanyagokból készül a zöldséges lasagne

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Menczer Tamás: Minden erőnkkel és eszközünkkel védjük a magyar családokat

INSIDER

Rétvári Bence: A pedofiloknak nincs kegyelem

INSIDER

Folytatódik a felmelegedés vagy újra be kell gyújtani? - Ekkor ér véget a fűtési szezon

INSIDER

Dömötör Csaba: A magyar baloldal előterjesztette és meg is szavazta a Magyarország elleni EP-jelentést