INSIDER

Elgázolta egy BMW, majd átment rajta egy busz: a kiskunhalasi férfinak esélye sem volt

A BMW vezetője segítségnyújtás nélkül elhajtott.
  • Szerző: Ripost

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt. Az ügyet később a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálta.

2018. október 12-én a késő esti órákban Kecskeméten, a Mária körúton közlekedett egy BMW X5 típusú személygépkocsi, aminek a sofőrje elütött egy gyalogost. A férfi úgy akart átkelni az úttesten, hogy nem nézett szét. A baleset után a gépkocsivezető megállás és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

Fotó: police.hu

Az ütközés hatására a 64 éves kiskunhalasi gyalogos az úttestre esett. A földön fekvő sértettet későn észlelte az ott haladó busz sofőrje, ezért elgázolta. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A BMW sofőrjét a rendőrök néhány órán belül beazonosították és előállították. A 63 éves férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a főkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban átadták a Kecskeméti Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?