Létrehozva: 2019.05.09.

Elképesztő, durva dolog derült ki a patkányügyben

A Ripost megtudta: az elmúlt idõszak patkánybejelentéseinek jó egynegyede téves volt. A patkányirtást végzõ cég emberei minden bejelentésre kimentek, de mintegy 2 ezer esetben nem találtak fertõzöttséget.

Tegnap megkezdődött a rendkívüli patkányirtás Budapesten, 10 kerületben és jó néhány központi helyen rendelt el plusz irtást Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére a főváros. Az elmúlt időszakban megszaporodtak a patkányokkal kapcsolatos bejelentések. A %Ripost% is azt tapasztalta, hogy gyakran nehéz elérni a fővárosban megbízott irtó cég, az RNBH Konzorcium diszpécserét a megadott telefonszámon, annyi bejelentést kapnak. De az is kiderült: a bejelentések jó része téves! Miért gerjesztik a felhajtást? Kinek áll ez érdekében?

Az új cég, az RNBH Konzorcium 2018. július 23-án vette át a patkányirtást az előző cégtől, a Bábolna Biótól, és az embereik 2019. március végéig mintegy 8200 bejelentésre mentek ki. A cég vezetőjétől megtudtuk: az irtók terepszemléje után kiderül, hogy az esetek jó háromnegyedében valóban lehettek patkányok a bejelentés helyszínén, de rengeteg a felesleges bejelentés, ami a hetekben gerjesztett pánikkeltésnek is köszönhető.

„A téli hónapokban havonta 500-700 bejelentést kapunk, ezek közül legalább 100-150 hely olyan, ahol semmit nem talál a kolléga. A melegebb hónapokban ennél is több a bejelentés, de ezek jelentős része ugyanúgy téves” – nyilatkozta a %Ripost%-nak Reisinger Mátyás, az RNBH Konzorcium vezetője.

A cég patkányirtójával, Fodor Istvánnal reggel 9-kor találkoztunk a VII. kerületi Marek József utcában, hogy lenézzünk néhány társasház pincéjébe és udvarába. A szakember már kora reggel óta talpon van. Mint mondta, gyakran már fél 7-7 között kint van egy bejelentés helyszínén, és egészen délután 5-ig keresi és irtja a főváros patkányait.

„Rengeteg bejelentésre megyek ki egy nap. Átlagosan 10-15 helyszínt tervezek be, és ezeket sikerül is teljesíteni. Azért haladunk ilyen gyorsan, mert sok a téves bejelentés, így néhol elég csak terepszemlét tartani. Az ilyen helyekre is rakunk ki csapdákat, de az esetek döntő többségében a visszaellenőrzéskor kiderül, hogy tényleg nem volt ott patkány. Jó érzés csinálni ezt a munkát, mert tudom, hogy másoknak ezzel megkönnyítem, komfortosabbá teszem az életét”

– mondta el lapunknak a patkányirtó szakember.”

2 napon belül mindenképpen kijönnek

István és munkatársai a cég diszpécserétől kapják meg telefonjaikra a címeket, ahova ki kell menniük. Egy-egy címre általában másnapra, de legkésőbb 48 órán belül biztosan kimennek. Előzőleg egyeztetnek a bejelentővel, hogy pontosan mikor tudnak menni, de kiérkezéskor is jeleznek. Ekkor egy terepszemlével kezdenek a szakemberek.

Ha szeretnéd megtudni, hogy a terepszemle után hogyan folytatják a munkát a patkányirtók, és a házak lakói mit tehetnek a patkányinvázió ellen, akkor keresd a %Ripost% csütörtöki számát az újságárusoknál!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

vg.hu

Ingatlan-kisajátítás: áll a bál Józsefvárosban – előkerült egy videó, ami mindent megváltoztat

vg.hu

Történelmi eső mosta le a térképről Dubajt

origo.hu

Keményen nekimentek Berki Mazsinak

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Elárasztotta a lakótelepet a víz ebben a nyugat magyarországi megyében, ezt tették a lakók

INSIDER

Gyereket keresnek a veszprémi rendőrök, senki sem tudja, hol lehet

INSIDER

Baleset történt Győrben: halálgömbből zuhant a mélybe a motoros

INSIDER

Újabb milliomosa van Magyarországnak: hatalmas összeget nyert egy szerencsés