INSIDER

Elképesztő: ezzel magyarázta tanárnője megkéselését a győri diák

A fiatal azt állítja nem emlékszik semmire. A folytonos megfelelési kényszer hatása alatt állt.
  • Szerző: Ripost

Szülei társaságában lépett a bíróság épületébe H. András, az a most 18 éves győri diák, aki tavaly decemberben az egész országot sokkolta tettével. Andris fizikaórán osztályfőnöke, B.-né Mónika mögé sétált azzal az ürüggyel, hogy megmutassa leckéjét, végül azonban előkapta tízcentis kését, és az asszony hátába vágta, majd az osztálytársai szeme láttára többször is lesújtott.

A tanuló állítja: egyáltalán nem tervezte, hogy végez a tanárával, és a szurkálás egyetlen percére sem emlékszik – írja a Bors.

H. András állítja: nem akart végezni a tanárnővel.
Fotó: Bors

„A legelső, amire emlékszem, hogy az osztálytársam kéri tőlem a kést, az utolsó kép pedig az, hogy megyek ki a tanárnőhöz” – mondta halkan tegnap a bíróságon a fiatal. András azt is hozzátette, hogy folyamatos teljesítéskényszer miatt kikészült, hasmenés és hányinger is gyötörte, aludni sem tudott.

„Szerettem volna megkérdezni tőle, miért így tanít. Eszembe jutott, mi lesz a matekommal, a hármas elfogadhatatlan volt. Ott már felötlött bennem, hogy nem beszélek vele, hanem fizikai sérelmet okozok neki. Azt akartam, hogy elvigye a mentő, hogy rájöjjön, hogy a tanítási módszerei nem a legjobbak, de megölni nem akartam” – mondta a fiú.

András édesanyja egyébként saját magát hibáztatja a történtekért, amiért nem vette észre a fiára nehezedő nyomást.

És ezeket olvastad már?